Hem > V > Vad Är En Bitly Länk?

Vad är en Bitly länk?

URL-förkortaren sparar den långa länken och ger dig en kortare länk (t. ex. https://bit.ly/2XlIkEZ). När någon klickar på den korta länken skickas de först till bitly där tjänsten ser till att de som besöker just din länk ska skickas vidare till den adress du valt att associera med länken.

Läs mer

Med detta i åtanke, hur förkortar man en url?

Gå till Google URL Shortener, vilket är Google tjänst för att förkorta adresser. Högerklicka i textfältet och välj Paste (A i bilden nedan). Det går också att använda kortkommandot Ctrl+V. Tryck på Shorten URL (B i bilden nedan). Hur vet man om en länk är säker? Ett säkrare sätt att kolla om en länk är reko är att använda tex tjänsten GetLinkInfo. Där kan du få förhandsinfo om vart en kortlänk leder, om den innehåller skadlig mjukvara eller pekar till en phishingsajt, och den skvallrar även om vad en Youtubevideo innehåller.

Hur gör man korta länkar?

Så gör du dina länkar korta

  1. Surfa till adressen www.bitly.com.
  2. Klistra in den långa adressen i det stora vita fältet mitt på sidan.
  3. Klicka på knappen Shorten för att få en kort länk.
  4. Klicka på Copy för att kopiera den nya korta URL:en.
Vad menas med hyperlänk? En hyperlänk eller bara länk är ett ord eller ett avsnitt av en text som hänvisar till ett annat textavsnitt. Text med hyperlänkar kallas hypertext. Syftet är att man inte ska behöva läsa eller söka igenom all förekommande text, utan snabbt och enkelt kunna förflytta sig till det avsnitt man är intresserad av.

Hur gör man en URL länk?

Skapa en hyperlänk till en plats på webben

  1. Markera texten eller bilden du vill visa som en hyperlänk.
  2. Tryck på Ctrl+K. Du kan också högerklicka på texten eller bilden och klicka på Länk på snabbmenyn.
  3. I rutan Infoga hyperlänk skriver eller klistrar du in din länk i rutan Adress.
Därmed, hur döper man om en hyperlänk? Ändra en befintlig hyperlänk
  1. Högerklicka var som helst på länken och klicka på Redigera hyperlänk på snabbmenyn.
  2. I dialogrutan Redigera hyperlänk markerar du texten i rutan Text som ska visas.
  3. Skriv den text du vill använda för länken och klicka sedan på OK.

Är sajten säker?

Det är det protokoll som gör att webbplatsens innehåll kan visas. Idag använder dock de allra flesta hemsidor HTTPS där S:et står för Secure. Du kan se om en hemsida är HTTP eller HTTPS genom att klicka till vänster om adressen till hemsidan i ditt webbläsarfönster. Följaktligen, hur ser en url länk ut?

En URL-länk ser ut på följande sätt: "protokoll:[//]domän[:port]/sökväg/fil". Protokollet anger vilket protokoll som används för att hämta resursen (oftast http eller https). Domänen anger vilken server resursen ligger på. Port anger vilken port på servern som används (oftast 80 eller 443). Sökvägen anger vilken mapp resursen ligger i. Fil anger resursens namn.

Vad betyder ordet Lank?

Lank betyder tom eller vidsträckt.

By Bruce

Hur gör man för att gå ur Facebook? :: Hur man gör en thumbnail?
Användbara länkar