Hem > H > Hur Gör Man En Litteraturförteckning?

Hur gör man en litteraturförteckning?

I litteraturlistan

I slutet av din uppsats ska du skriva en litteraturlista, som även brukar kallas litteraturförteckning, källförteckning eller bibliografi. I din lista ska du ta med alla källor du hänvisar till i din text och det ska vara lätt att hitta från texthänvisningen till den källa som du tar upp i listan.

Läs mer

Med hänsyn till detta, hur hänvisar man till källor i en text?

I den löpande texten hänvisar du till ett verk genom att skriva upphovspersonens efternamn och publiceringsår inom parentes. Praxis kring hur hänvisningen placeras i texten varierar, men grundregeln är att varje gång du använder uppgifter från en ny källa ska du skriva en hänvisning i texten. Därefter, hur man granskar källor? Den traditionella källkritiska metoden bygger på fyra kriterier:

  1. Äkthet = Är källan vad den utger sig för att vara? Original eller kopia?
  2. Tid = När upprättades källan?
  3. Beroende = Är källan fristående eller hör den ihop med/bygger på andra källor?
  4. Tendens = Finns det värderingar i informationen?
  5. Vem?
  6. Vem?
  7. Vad?
  8. Varför?

Och därefter, hur skriver man en källförteckning exempel?

Det som ska vara med i källförteckningen är bokens författare, tryckår, titel på boken samt förlag och förlagsort . Det är bra om man kursiverar titeln så att det syns tydligt. Exempel: Mankell, Henning, (2002), Innan frosten, Leopard förlag, Stockholm. Följaktligen, vad är en fullständig källhänvisning? I en fullständig källförteckning ska du vanligtvis ange författarens namn, bokens titel, årtal när boken gavs ut samt vilken sida du har hämtat informationen ifrån. Det finns två kända sätt att använda sig av när man refererar i en text - Harvard och Oxford som du kan läsa mer om nedan.

Hur man gör en referenslista?

Referenslistan. Referenslistan ska innehålla så pass mycket information att den som läser ditt arbete enkelt kan hitta tillbaka till den källa du använt dig av. Den ska vara uppställd i alfabetisk ordning, och innehålla alla källor som refererats till i din text. Folk frågar också hur hänvisar man till en proposition? Enligt propositionen Patientsäkerhet och tillsyn (Proposition 20019/10:210) I referenslistan: Proposition 2009/10:210.

Hur ser en litteraturförteckning ut?

I litteraturförteckningen ska samtliga författarnamn anges. Om en källa har två författare ska bägge författarnamnen anges i alla hänvisningar i texten. I den löpande texten används "och" före det sista namnet. Om de ingår i en parentes eller i en litteraturförteckning används tecknet "&". Därmed, vad är det för källa?

Källan är ett program kallat "Scraper." Scraper hämtar och analyserar webbsidor för att hitta data.

Hur skriver man källor i en uppsats?

Det finns olika sätt att göra detta. Man kan till exempel använda en källförteckning eller en litteraturlista. Källförteckningen innehåller alla källor som man har använt i sin uppsats, medan litteraturlistan bara innehåller de verk som man har nämnt i texten.

By Fawn Reyez

Vad är normala marginaler? :: Hur startar man Hyper-V?
Användbara länkar