Hem > H > Hur Skriver Man Datum 4 Siffror?

Hur skriver man datum 4 siffror?

Datumformat

  1. Enligt den internationella standarden ISO 8601 skrivs datum som år-månad-dag med årtalet i fyra siffror (exempelvis 2022-05-28).
  2. I stora delar av Europa skrivs datum ofta som dag/månad/år (exempelvis 28/5/22).

Läs mer

Hur skriver man datum med snedstreck?

Om datum skrivs med enbart siffror bör det inte föregås av den. Med tanke på risken för samman- blandning kan datum med snedstreck (28/11 1990) anses vara tydligare än datum med punkt (12.11.1990), som kan förväxlas med det engelska och det internationella skrivsättet. Med tanke på detta, hur skriver man datum med 6 siffror? Om datum anges i tabeller eller sammanhang av mer teknisk natur där formatet dag–månad–år är opraktiskt, kan det anges med siffror i enlighet med standarden ISO 8601, i formatet YYYY-MM-DD.

Hur säger man datum på svenska?

Vill man datera med bara siffror är det tydligast med: 20/5 2003. Skrivsättet 20.5.2003 är mycket utbrett i andra europeiska länder men används också i Sverige. Skrivsättet 2003-05-20 är anbefallt som internationell standard men används framför allt i Sverige. Vilket håll skriver man datum? Visserligen är ordningen år-månad-dag internationell standard, men i praktiken förekommer så många olika ordningar att risken för missförstånd är överhängande.

Följaktligen, hur skriver man bäst före datum?

Efter uttrycket "bäst före" ska dag, månad och år stå. Det måste vara i den ordningen. Det kan då stå "bäst före 07 02 2011". För livsmedel med en hållbarhet om högst tre månader räcker det med att det står dag och månad. Dessutom, vad år det för datum om 10 veckor?

Veckonummerfråntill och med
Veckonummerfråntill och med
Vecka 928 februari6 mars
Vecka 107 mars13 mars
Vecka 1114 mars20 mars

Och en annan fråga, hur skriver man åttonde?

Svar: Man skriver ordningstal med siffror följda av kolon och den sista bokstaven i ordningstalet: 1:a, 2:a, 3:e, 57:e osv. För det mesta går det bra att skriva ordningstal med bokstäver, om det inte är frågan om formell numrering: Hon åkte på sin första utlandsresa. Det blev tredje gången gillt. Hur skriver man ut klockslag?

Det finns flera olika sätt att skriva ut tiden. En enkel sätt är att använda funktionen "time" i PHP:
$t = time();
echo $t;
Funktionen "time" returnerar det aktuella systemtiden i sekunder. Detta värde kan sedan skrivas ut på olika sätt, t.ex. genom att använda funktioner som "date" eller "strftime":
echo date("Y-m-d H:i:s", $t);
echo strftime("%Y-%m-%d %H:%M:%S", $t);

Och en annan fråga, hur anger man klockslag?

Det finns två sätt att ställa in tiden på en dator. Antingen kan man ställa in tiden manuellt genom att ändra datorns klocka, eller så kan man låta datorn synkronisera tiden med en internetklocka.

By Abram

Vad heter de på engelska? :: Kan inte synka iPhone med iTunes?
Användbara länkar