Hem > H > Hur Säker Är Mitt Lösenord?

Hur säker är mitt lösenord?

RoboForm räknar ut styrkan på individuella lösenord med zxcvbn, en kraftfull uträknare av lösenordsstyrka med öppen källkod. De flesta verktyg som kontrollerar lösenordsstyrka räknar bara små bokstäver, stora bokstäver, siffror och symboler (LUDS).

Läs mer

Hur skyddar man sina lösenord?

För att ha koll på dina lösenord kan du använda en lösenordshanterare - oftast en app till din mobiltelefon där du lagrar dina lösenord. Appen skyddas av ett särskilt lösenord som måste vara mycket starkt. Lösenordshanterare kan också hjälpa dig att skapa starka lösenord. Därefter, vad är ett starkt lösenord? Ett starkt lösenord: Minst 12 tecken långa, men 14 eller fler är bättre. En kombination av versaler, gemener, siffror och symboler. Inte ett ord som finns i en ordlista eller namnet på en person, tecken, produkt eller organisation.

Hur många tecken ska ett lösenord ha?

- Det viktigaste är att använda lösenord som är så långa som möjligt, minst 20 tecken, säger Kirmanen. Om man har ett lösenord på under 10 tecken så har det ingen skillnad hur många specialtecken man använt, enligt Kirmanen. Hur ska ett säkert lösenord se ut? Ett säkert lösenord bör vara över 8 tecken långt och man ska undvika att använda saker som är lätta att gissa eller kolla upp. Exempel på saker man ska undvika är namn, födelseår, telefonnummer, namn på husdjur, ja du fattar. Det är även bra om lösenordet innehåller specialtecken så som €%&#.

Kan man se sina sparade lösenord?

Visa, radera eller exportera sparade lösenord

Du kan se vilka konton som har sparade lösenord genom att gå till passwords.google.com eller visa lösenorden i Chrome. Du måste logga in igen för att se lösenorden.
Och därefter, har mitt lösenord blivit hackat? Det finns ett sätt att kontrollera som har drabbats av en läcka någonstans. På webbsidan Haveibeenpwned.com kan du kolla om din e-postadress eller ditt användarnamn finns med bland kända läckor (pwn är internetslang för own, alltså ägd på svenska, red.).

Hur säkert är tvåstegsverifiering?

Även om någon form av tvåstegsverifiering ökar säkerheten för kontot kan verifieringskoder som skickas via sms eller samtal vara sårbara för attacker via telefonnummer. På motsvarande sätt, hur gör man ett starkt lösenord?

En stark lösenord är ett lösenord som är svårt att gissa och som innehåller bokstäver, siffror och specialtecken. Lösenordet bör vara minst 8 tecken långt. För att göra det ännu svårare för en hacker att gissa ditt lösenord, bör du inte använda ord som finns i ordlistan.

Med tanke på detta, vad är ett svagt lösenord?

En svag lösenord är ett lösenord som är lätt att gissa eller kränga. Det kan vara ett lösenord som är för kort, eller som innehåller ord som finns i ordlistan. Det kan också vara ett lösenord som är för enkelt, till exempel ett lösenord som bara innehåller bokstäver eller siffror.

By Sacks

Vad betyder privat på YouTube? :: Är iCloud och Apple-ID samma sak?
Användbara länkar