Hem > H > Hur Matcha Färger Ncs?

Hur matcha färger NCS?

NCSNCS

Hur matchar vi färger då?

  • De "trygga" färgerna är svart, vitt och grått. Kan matchas med allt.
  • Sen gäller motsatt kulör i cirkeln. Det kallas färgens komplementfärg.
  • Nästa sätt att matcha är inom en "kvart" tex från R till B.
  • Mittfärgsområde är nästa.

Läs mer

Hur färg upplevs?

Hur en kulör upplevs påverkas nämligen av omgivande kulörer på möbler, väggar, golv och inredning, rummets ljuskällor (dess styrka och ljustemperatur) samt dagsljuset, som ju har olika färg i olika väderstreck. Rum med fönster i norrläge upplevs generellt kallare medan rum med fönster i söderläge ofta upplevs varmare. Följaktligen, varför färglära? Färglära – färgteori

Färgläror är ett sätt att få ett system för att hantera och beskriva färger. Goethe var den förste som systematiskt studerade hur färgerna verkade när man såg dem. Goethes "Färglära" (1810) var länge dominerande i hur man uppfattade färg.

Och därefter, vilka kulörer passar ihop?

Ett annat sätt att tänka kring vilka färger som passar ihop i inredningen hemma är att differentiera mellan kalla och varma färger. Typiskt kalla färger är blå, grön och lila. De sägs ge rummet mer avslappnande och rogivande vibbar. Varma färger som orange, röd och gul tar för sig mer och är livfullare. Vilka färger är dova? Naturens färger

Vill du skapa lugn och ro ska du välja dova toner med en gnutta svärta i, gärna hämtade från naturens färgpalett. Det kan till exempel vara himlens gråblå nyanser eller skogens gröna toner. Helhetsmiljön ska vara avskalad och utan skarpa kontraster.

Med hänsyn till detta, vad passar till 2005 y20r?

S3005-Y20R och S2005-Y20R passar ihop med LADY 0486 Silke och LADY 1376 Froströk men här målas vita detaljer i LADY 9918 Klassisk Vit. LADY 0553 Ascott passar fint ihop med LADY 1928 Sommarsnö. Hur läser man färgkoder? Den första delen av koden 1050 beskriver den aktuella färgens nyans. Den har 10% svarthet och 50% kulörthet (färgstyrka). Resten upp till 100% utgör vitheten; 100- 10- 50= 40, dvs färgen har 40% vithet. Kulörtonbeteckningen R90B kan beskrivas utifrån färgcirkeln.

Vad säger färgkoden?

De första 4 siffrorna står för nyans. De två första visar hur mörk färgen är, svartheten i procent. De andra två siffrorna står för kulörtheten, hur mycket färgpigment som är i, ej svart eller vitt. Bokstäverna står för kulören och är på engelska. Hur vet man om en färg är varm eller kall?

Det finns flera sätt att avgöra om en färg är varm eller kall. Ett sätt är att titta på färgens spektrum. Varma färger har mer rött och orange i sitt spektrum, medan kalla färger har mer grönt och blått. En annan indikator på en färgtemperatur är hur stark eller mjuk färgen är. Varma färger är oftast starkare och mer intensiva, medan kalla färger är mjukare och mer dova.

Följaktligen, vilken är den bästa väggfärgen?

Det bästa väggfärgen är den som matchar ditt hem och dina behov. Om du vill ha en färg som är enkel att rengöra, tål mycket slitage och är lätt att underhålla, är latexfärg ett bra alternativ. För en mer elegant eller personlig look, kan du välja en akrylfärg.

By Gala Schloop

Vilka färger passar med mörkgrönt? :: Kan pungåderbråck försvinna?
Användbara länkar