Hem > V > Vad Har Subnätmasken För Uppgift För Din Dator?

Vad har Subnätmasken för uppgift för din dator?

En IP-adress kombineras alltid ihop med en subnätmask, och det är subnätmasken som bestämmer hur stor del av IP-adressen som är IP-nät och hur stor del som är adresser inom IP-nätet.

Läs mer

Dessutom, hur fungerar subnät?

Vad är ett subnät? Det finns miljontals nätverk runt om i världen och de alla varierar i storlek, men ju större ett nätverk är, desto svårare är det att hantera och underhålla. När ett nätverk är uppdelat i mindre bitar kallas dessa bitar för subnät. Ett subnät är som ett litet nätverk. Hur räknar man ut nätmasken? Den defaulta subnätmasken för ett klass C nät är 255.255.255.0 eller 11111111 11111111 11111111 00000000 i binär form. Har du ett klass C nät t ex 192.168.100.0 så har du också denna subnätmask. I ett sådant nät blir adressen 192.168.100.0 nätnummer och kan alltså ej användas till en nodadress.

Hur räknar man ut subnet?

Varje bit är en etta eller en nolla. Om vi sätter 24 stycken "ett"-bitar från vänster till höger, i kolumner om 8 bitar separerade med punkter, och fyller ut resterande 8-bitarna med nollor så att vi sammanlagt får 32 bitar, kommer det att se ut som nedan. En komplett IP-adress eller nätmask har sammanlagt 32 bitar. Dessutom, vad är en delnätsmask? Delnätsmasken är en mekanism som används för att dela upp ett enda IP-nätverk i flera olika delnätverk. En del av en IP-adress som normalt används för att identifiera en nod används istället för att identifiera ett delnätverk för en given nätverksklass.

Man kan också fråga vad menas med routing?

En routers huvuduppgift är att routa trafik, det vill säga att göra ett vägval och skicka trafik vidare mot trafikens destination. Jämför med det engelska ordet "Route" eller "rutt" på svenska. Följaktligen, hur är en ip-adress uppbyggd? IP-adresser byggs upp genom en sifferkombination bestående av fyra block siffror som är åtskilda med en punkt (punktnotation), t. ex. är 192.168.0.1 en IP-adress. Siffrorna kan gå från 0-255 , förutom den första siffran som generellt sett inte kan börja på 0 eller 255.

Vad betyder nät id?

Nät-ID och Dator-ID I adressen skiljer man på Nät-ID och Dator-ID. Alla datorer som tillhör samma subnät, logiskt eller fysiskt, måste ha samma Nät-ID. Ingen dator får ha samma Dator-ID som en annan på samma subnät. Däremot kan två datorer på olika subnät ha samma Dator-ID, men inte samma Nät-ID. Dessutom, vilka två delar innehåller en ip-adress?

Ip-adressen finns i två delar, nämligen i den så kallade "headern" och i "payloaden". I headern finns en del information om paketet och i payloaden finns den faktiska data som ska skickas.

Vilken klass av nätverk konfigurerar du Och hur vet du det?

Det finns tre huvudsakliga nätverksklasserna: A, B och C. En nätverksadministratör kan bestämma vilken klass av nätverk som konfigurerar baserat på IP-adresserna för nätverket. Klass A-nätverk har en första octet som är 0-127, klass B-nätverk har en första octet som är 128-191 och klass C-nätverk har en första octet som är 192-223.

By Sebastian

Hur gör man upphöjt till i Excel? :: Hur bokför man Förändring av lager?
Användbara länkar