Hem > H > Hur Ser Jag Vilka Som Är Uppkopplade På Mitt Nätverk?

Hur ser jag vilka som är uppkopplade på mitt nätverk?

Med hjälp av ett smart gratisprogram kan du ta reda på om någon obehörig använder ditt nätverk. Undrar du vem som egentligen använder ditt nätverk? Det lilla verktygsprogrammet Wireless Network Watcher ger dig en lista över alla enheter som är uppkopplade mot routern.

Läs mer

Kan grannen se vad jag surfar?

E-postmeddelanden, lösenord, användarnamn, kontonummer och adresser till vilka sajter användaren surfar på – allt är synligt för den obehöriga personen i bilen. I diskussionen om datorsäkerhet har stor fokus lagts på att uppmana användarna att kryptera sina trådlösa nätverk. Kan man se vilka sidor någon har varit inne på? De flesta webbläsare har en lista över nyligen besökta sidor, så kallad webbhistorik. Du kan se vilka sidor som har besökts genom att gå in i webbläsaren och klicka på historik.

Man kan också fråga vad är osäkert nätverk?

De flesta offentliga Wi-Fi-nätverk använder normalt öppen WEP-autentisering, som är osäkert. Den här typen av kryptering har många säkerhetsbrister som kan orsaka att personlig information, till exempel nätverkstrafik, visas. Hemmanätverket kan också flaggas som osäkert om WEP anges som krypteringstyp. Man kan också fråga kan man använda grannen wifi? Din granne har alltså troligtvis inte gjort sig skyldig till något brott och du kommer därför ha svårt att vinna framgång med till exempel en polisanmälan. Istället kan du återställa din router, vilket gör att alla enheter som är anslutna till routern kopplas från, däribland eventuellt din granne.

Kan man se vad man har sökt på?

Det är inte bara webbläsare som sparar information. Sociala medier och vissa webbplatser där du är inloggad sparar också information. Det kan till exempel vara information om vad du har sökt på. Du kan oftast ta bort informationen bland inställningarna i appen eller på webbplatsen. Dessutom, hur man loggar in på sin router? Steg 1: Öppna webbläsaren och skriv in IP-adressen för routern (192.168.0.1 är standard). Steg 2: Ange användarnamn (admin) och lösenord (tomt som standard), och klicka på OK eller Logga in.

Man kan också fråga hur byter man namn och lösenord på wifi?

Byt namn på nätverket

  1. Anslut datorn till routerns nätverk, antingen trådlöst eller med en nätverkskabel.
  2. Skriv in IP-adressen i din webbläsare. Därefter kommer du till inloggningssidan för routern.
  3. Logga in.
  4. Titta efter fältet som heter Nätverksnamn alternativt SSID.
  5. Skriv in det önskade namnet och tryck på spara.
På motsvarande sätt, kan polisen se min sökhistorik?

Ja, polisen kan se din sökhistorik om de har en fullmakt. De kan dock inte se din sökhistorik om de inte har en fullmakt eller om du har gett dem tillstånd att göra det.

Varför kan jag inte gå in på vissa sidor?

Det finns några skäl till att du inte kan komma åt vissa sidor. Den första anledningen är att webbplatsen kan vara nere eller ha tekniska problem. Om webbplatsen är nere kan du inte komma åt några sidor på webbplatsen. Den andra orsaken är att du kanske inte har någon internetuppkoppling. Om du inte har någon internetuppkoppling kommer du inte att kunna komma åt några sidor på internet. Den tredje orsaken är att den sida du försöker komma åt kan vara lösenordsskyddad. Om sidan är lösenordsskyddad måste du ange rätt lösenord för att kunna se sidan. Den fjärde anledningen är att sidan kan vara begränsad till vissa länder. Om sidan endast är tillgänglig i vissa länder måste du använda en VPN för att komma åt sidan.

By Evyn Kagawa

Kan man se vem som sökt efter en på Facebook? :: Hur ändrar man region i dvd spelare?
Användbara länkar