Hem > V > Vad Är Platshistorik?

Vad är platshistorik?

När du har aktiverat Platshistorik får du flera fördelar i Googles produkter och tjänster, till exempel anpassade kartor, rekommendationer baserat på platser du har besökt, hjälp med att hitta din telefon, trafikinformation om din pendlingsväg i realtid och mer användbara annonser.

Läs mer

Vad är platsinformation?

På de flesta Android-enheter tillhandahåller Google – som nätverkets platsleverantör – en platstjänst, Googles platstjänster, som i Android 9 och senare kallas Platsangivelsens exakthet. Tjänsten används för att fastställa enhetens plats mer exakt och förbättra platsangivelsens exakthet rent allmänt. På motsvarande sätt, hur har jag rört mig idag? Hitta dina resor. När platshistoriken är aktiverad visar tidslinjen var och på vilket sätt du har rest, till exempel om du har promenerat, cyklat, kört bil eller åkt kollektivt. på din telefon eller surfplatta med Android. Tryck på I dag högst upp om du vill hitta en annan dag eller månad.

Vem kan se min Platsinfo?

Dela med en person som inte har ett Google-konto

Om du vill skicka din plats till någon som inte har ett Google-konto kan du dela platsen via en länk. på din mobil eller surfplatta med Android och logga in. Läs om hur du loggar in.
Man kan också fråga varför funkar inte platsinfo? Du kan styra vilka platsuppgifter telefonen får använda: Öppna appen Inställningar på telefonen. Tryck på Platsåtkomst under Personligt. Aktivera eller inaktivera Åtkomst till min plats högst upp på skärmen.

Med detta i åtanke, hur hitta tidslinje?

På tidslinjen i Google Maps kan du se en uppskattning av vilka platser du har besökt och vilka rutter du kan ha tagit baserat på din platshistorik. Du kan redigera tidslinjen när som helst och radera platshistoriken i tidslinjen. Tidslinjen är privat, så det är bara du som kan hitta den. Med hänsyn till detta, vart jag varit? Om du kan svara på frågan med här eller där – då ska du använda var. Om du kan svara på frågan med hit eller dit – då ska du använda vart. På frågan om någon undrar vilken din destination är så kan du själv kontrollera om det heter "Var ska du åka?" eller "Vart ska du åka?" med hjälp av minnesregeln: Var ska du åka?

Vad är Google Location History?

Google lanserade nyligen sin tjänst, Location History, ett sätt att se alla de platser man befunnit sig på under en vald tidsperiod. För de flesta så är kartan mest fylld med prickar vid hemmet och jobbet, men väljer man en längre tidsperiod så kan man se ganska mycket rolig information. På motsvarande sätt, hur kan man hitta någon annans iphone?

Om du vill spåra någon annans iPhone kan du använda en tjänst som Hitta min iPhone. Tjänsten tillhandahålls av Apple och kräver att användaren har ett iCloud-konto. När du har deras iCloud-kontoinformation kan du logga in på webbplatsen eller appen Hitta min iPhone och använda funktionen Hitta min iPhone för att lokalisera deras enhet.

Hur ser man vart man varit på iPhone?

iPhone håller reda på din plats på olika sätt. Det mest exakta sättet är att använda GPS, men din iPhone kan också triangulera din position med hjälp av mobilmaster och Wi-Fi-nätverk.
Du kan se var du har varit på din iPhone genom att öppna appen Kartor och välja fliken "Historik". Här visas en lista över alla platser som din iPhone har registrerat. Du kan också se en karta över din senaste platshistorik genom att välja fliken "Karta".

By Huei Jumrati

Hur långa är vårdköerna? :: Vilken iPhone är mest värd att köpa?
Användbara länkar