Hem > V > Vad Menas Med Dhcp?

Vad menas med DHCP?

Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) är ett nätverksprotokoll som ger möjlighet att ge nätverksinformation åt datorer på ett nätsegment och tilldela datorerna IP-adresser samt DNS-servrar dynamiskt.

Läs mer

Vad är DHCP fel?

Har du fått felmeddelandet Fel 2: DHCP-servern svarar inte på din tv-skärm? Kolla att du har en nätverkskabel som går mellan din tv-box och tjänstefördelare, bredbandsuttag eller router. Om kabeln är inkopplad i en tjänstefördelare, kolla att den sitter i rätt port. Kan inte hitta DHCP address? Din router eller gateway kan automatiskt ge konsolen en IP-adress genom att använda DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol). Obs! Om DHCP inte har aktiverats på routern eller gatewayen inleds IP-adressen på Xbox 360-konsolen med 169 eller visas som 0.0.0.0.

Med detta i åtanke, hur skiljer sig dhcp mot statiska adresser vid adressering?

Om skrivarens IP-adress hela tiden ändras kan din dator inte alltid hitta den. Om du ger skrivaren en statisk IP-adress vet datorn alltid skrivarens adress eftersom den inte ändras om skrivaren startas om eller om lånetiden för en IP-adress i DHCP tar slut. Hur kommer jag åt DHCP? Så här aktiverar du DHCP eller ändrar andra TCP/IP-inställningar

  1. Välj Start och sedan Inställningar > Nätverk och Internet .
  2. Gör något av följande:
  3. Under IP-tilldelning väljer du Redigera.
  4. Under Redigera IP-inställningar, välj Automatiskt (DHCP) eller Manuellt.
  5. Välj Spara när du är klar.

Och därefter, kan inte ansluta till dhcp servern?

Kan inte skaffa IP-adress från DHCP-server. Kontakta din nätverksadministratör. Ingen anslutning till NetWare-skrivarservern. Kontakta nätverksadministratören. Vad betyder Ethernet saknar giltig IP konfiguration? Vad betyder felet "Ethernet saknar giltig IP-konfiguration win 10"? Kort och gott betyder det att Windows inte kan ta emot IP-adressen från DHCP. Det är denna IP-adress som gör att du kan kommunicera med omvärlden, därmed ställer det till med en rad olika besvär om inte andra enheter runt om i världen hittar dig.

På motsvarande sätt, varför får jag fel ip-adress?

På ett hemmanätverk är det routern som bestämmer hur LAN:et ska fungera. Routern skickar trafik mellan datorer på LAN:et men också mellan LAN och Internet. Därför är det naturligt att routern också delar ut IP-adresser och annan nödvändig information till datorerna på nätverket. Varför får jag ingen IP-adress?

Det finns några möjliga orsaker till att man inte får en IP-adress. Den första möjligheten är att datorn inte är korrekt ansluten till nätverket. Detta kan bero på en lös kabel, en dålig router eller felaktiga nätverksinställningar. En annan möjlighet är att själva nätverket inte är korrekt konfigurerat. Det kan bero på att DHCP-servern inte är korrekt konfigurerad, att routern inte vidarebefordrar förfrågningar eller att det finns en brandvägg som blockerar förfrågningar. Slutligen är det också möjligt att själva datorn inte är konfigurerad för att begära en IP-adress. Det kan bero på att nätverksgränssnittet är inaktiverat, att datorn inte är inställd på att få en IP-adress automatiskt eller att datorn försöker använda en statisk IP-adress som redan används.

Hur hittar jag IP adressen till min router?

Det finns några sätt att hitta routerns IP-adress. Det första sättet är att titta på själva routern. De flesta routrar har en etikett på botten eller baksidan som bland annat anger routerns IP-adress.
Om routern inte har någon etikett kan du också hitta IP-adressen i datorns inställningar. På en Windows-dator öppnar du Kontrollpanelen och går till Nätverks- och delningscenter. Klicka på din Wi-Fi-anslutning och klicka sedan på "Detaljer". IP-adressen visas under "IPv4-adress". På en Mac öppnar du Systeminställningar och går till Nätverk. Välj din Wi-Fi-anslutning och klicka på "Avancerat". IP-adressen visas under "Router".
Du kan också hitta routerns IP-adress genom att använda kommandotolken på en Windows-dator. Öppna kommandotolken och skriv "ipconfig". Tryck på Enter och leta efter avsnittet "Default Gateway". Den IP-adress som anges bredvid "Default Gateway" är din routers IP-adress.

By Christophe

Vad är en DHCP server? :: Hur ser skift ut på datorn?
Användbara länkar