Hem > V > Vad Kan Man Bli Efter Naturvetenskapliga Programmet?

Vad kan man bli efter naturvetenskapliga programmet?

Vad kan man bli efter Naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet?

  • Advokat. Agronom. Apotekare. Apotekstekniker. Arbetsmiljöingenjör. Arbetsmiljöinspektör. Arbetsterapeut.
  • Fysiker. Fysioterapeut. Geolog. GIS-ingenjör. Grundskollärare. Gymnasielärare. Gynekolog.
  • Nationalekonom. Nätverkstekniker. Optiker. Pilot. Polis. Projektledare. Psykolog.

Läs mer

Och en annan fråga, vilka ekonomer tjänar mest?

Det visar Civilekonomernas årliga löneenkät där 11 000 medlemmar svarat. Medellönen är nu uppe i hela 53 977 kr. Ekonomtitlar som ger bäst betalt är vd och kommunchef, CFO, affärsområdeschef och försäljningschef. Lägst betalt ger titeln ekonomiassistent, revisorsassistent och skattehandläggare. Hur mycket tjänar en personalvetare? 43 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Med tanke på detta, hur mycket tjänar ni ekonomer?

Lön: Redovisningsekonomer tjänar enligt SCB i genomsnitt 39 000 kronor per månad. Män tjänar i genomsnitt 39 900 kronor per månad och kvinnor 38 700 kronor. Anställda i privat sektor tjänar i genomsnitt 39 200 kronor per månad och anställda i offentlig sektor 32 000 kronor per månad. Och en annan fråga, Är ekonomiprogram bra? Du har alltid nytta av att kunna ekonomi! På Påhlmans Gymnasium läser du ekonomiprogrammet med inriktning juridik eller ekonomi, och får prova på entreprenörskap genom Ung Företagsamhet (UF). De elever som går Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi har möjlighet att bli Diplomerade Gymnasieekonomer.

Och därefter, Är det svårt att läsa nationalekonomi?

Jag kan kortfattat säga att det är väldigt svårt att läsa ett kandidatprogram i nationalekonomi utan matematik, men du kan absolut inrikta din utbildning mot ett mer teoretiskt håll än empiriskt. Det inkluderar dock en del matematik också, men mer generella modeller än siffror. Kan en ekonom bli civilekonom? En ekonom har som regel läst ett treårigt program på universitet eller högskola, vilket leder fram till en kandidatexamen i ekonomi. En civilekonom har däremot en fyraårig högskoleutbildning. Civilekonomtiteln har inget juridiskt skydd i Sverige.

Med hänsyn till detta, vad gör en aktieförvaltare?

Förvaltar, köper samt säljer aktier, obligationer och andra värdepapper. Sätter upp finansiella mål och utvecklar strategier för att nå dem. Förvaltar fonder. Övervakar resultat från investeringar, granskar och reviderar investeringsplaner utifrån behov och förändringar på marknaden. Vad krävs för att bli aktiemäklare?

Det finns inget universellt svar på den här frågan, eftersom kraven för att bli aktiemäklare kan variera beroende på vilket land du vill arbeta i och vilket företag du vill bli anställd på. Det finns dock några allmänna steg som måste följas för att bli aktiemäklare. Dessa steg kan omfatta att avlägga en examen inom finans eller ett relaterat område, att avlägga prov som Series 7 och Series 63 och att genomgå utbildning på arbetsplatsen.

Dessutom, hur arbetar en fondförvaltare?

En fondförvaltare är en professionell person som övervakar investeringarna i en pool av medel för kunders räkning. Fondförvaltaren ansvarar för att fatta investeringsbeslut, övervaka investeringarnas resultat och se till att fonden uppfyller sina fastställda mål.
Fondförvaltaren är vanligtvis ett team av investeringsexperter, inklusive analytiker och portföljförvaltare. Teamet arbetar tillsammans för att fatta investeringsbeslut och sköta fondens dagliga verksamhet.
Fondförvaltaren kompenseras för sina tjänster genom en förvaltningsavgift, som är en procentandel av de tillgångar som förvaltas. Förvaltningsavgiften täcker kostnaderna för att driva fonden, t.ex. löner, forskning och omkostnader.

By Etheline Esfahani

Vad används Chrome till? :: När blir det en Leverantörsskuld?
Användbara länkar