Hem > H > Hur Svarar Man På Antagningsbesked?

Hur svarar man på antagningsbesked?

När antagningsbeskedet med svarskrav lagts upp på Mina sidor skickar vi ett mejl till dig att du ska gå in och svara. Mejlet skickar vi till den mejladress du skrivit in i Min profil. Du hittar information om datum på Viktiga datum.

Läs mer

Vad händer efter andra antagningen?

I antagningsbeskedet ser du om du är antagen, reservplacerad eller struken efter det andra urvalet. Om du nu blivit antagen till en utbildning, har de utbildningar du satt längre ner i din anmälan strukits. Det gäller också de utbildningar du kan ha varit antagen till i det första urvalet. Hur laddar man ner sitt antagningsbesked? På Antagning.se får du bland annat ditt antagningsbesked i PDF-format och för att öppna det behöver du ett program som kan läsa PDF-filer. Många webbläsare hanterar det automatiskt i dag men annars kan du behöva ladda ner ett program som till exempel Adobe Acrobat Reader till din dator.

Kan man tacka nej efter andra urvalet?

Resultatet kan ändras i andra urvalet. Om du antas till en utbildning som du satt högre upp i din anmälan i det andra urvalet, kommer du att strykas från en utbildning du satt längre ner, även om du var antagen till den i första urvalet. Systemet ser till att du inte tackar ja till för många högskolepoäng/utbildningar. Följaktligen, hur tackar man ja på antagning? Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Det gör du på Mina sidor där du också tackar nej till de utbildnings- eller reservplatser du inte är intresserad av.

Följaktligen, kan jag komma in på mitt andrahandsval?

Du kan bara komma in på ett av de val du gjort. Om du kommer in på ditt förstahandsval stryks de andra valen du gjort och kommer du in på ditt andrahandsval sätts du automatiskt som reserv på ditt förstahandsval och de val du rangordnat lägre stryks då. Man kan också fråga hur många kommer in efter urval 2? Hejsan, som Antagning.se förklarat för oss, siffrorna Antagning i urval 2 är det Totala antalet antagna (efter båda urvalen). Det är alltså så att 300 platser ser ut att finnas på den utbildningen.

Vad händer efter urval 2?

Efter urval 2 behöver du inte tacka ja till din utbildningsplats. Men lämna gärna återbud via antagning.se om du antagits och tackat ja, men inte gör anspråk på platsen. På så sätt kan platsen snabbt erbjudas till en reserv. Efter urval 2 sker eventuell reservantagning av utbildningsansvarig. Kan man komma in som reserv efter urval 2?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan eftersom det kan variera beroende på vilken militär gren och/eller vilket land du försöker ansluta dig till. Det är alltid bäst att rådgöra med en rekryterare för att få den mest exakta och aktuella informationen.

Därefter, vilken tid är urvalet klart?

Urvalet är klart kl. 21.00.

By Keare

Hur får man en aktiveringskod? :: Vad kan man göra med Google Mini?
Användbara länkar