Hem > K > Kan Inte Starta Datorn I Felsäkert Läge?

Kan inte starta datorn i felsäkert läge?

Gå till felsäkert läge från Windows-inloggningsskärmen:

  1. På Windows inloggningsskärm håller du ned Skift samtidigt som du väljer Av/på > Starta om.
  2. När datorn har startats om och skärmen Välj ett alternativ visas väljer du Felsök > Avancerade alternativ > Startinställningar > Starta om.

Läs mer

Dessutom, varför blir det blåskärm?

Stoppfel (som ibland kallas blå eller svart skärm) kan uppstå om ett allvarligt fel orsakar att Windows stängs av eller startar om oväntat. Ett meddelande visas om att Windows har stängts av för att förhindra att datorn skadas. Dessa fel kan orsakas av både maskin- och programvaruproblem. Med detta i åtanke, vad ska man göra om datorn inte startar? I den här artikeln går vi igenom grundläggande tips för att få liv i en dator som inte startar som vanligt när du trycker på strömknappen.

  1. Kontrollera strömmen.
  2. Kolla skärmen.
  3. Försök med en återställningsskiva.
  4. Starta i felsäkert läge.
  5. Koppla ur alla externa diskar.
  6. Trasig eller inkompatibel hårdvara.
  7. Trasig startskiva.

Man kan också fråga kan inte logga in på ditt konto windows 10?

Starta om enheten i felsäkert läge och logga in med din ursprungliga profil. Kontrollera att alla inställningar och filer har återställts. Starta om enheten i normalt läge och logga in igen med din ursprungliga profil. Kontrollera att alla inställningar och filer har återställts. Hur bootar man om en dator? Från Inställningar

  1. Tryck på Windows-tangenten +I på tangentbordet för att öppna Inställningar.
  2. Välj Update & Security > Recovery .
  3. Välj Starta om nu under Avancerad start.
  4. När datorn har startats om på skärmen Välj ett alternativ väljer du Felsök > Avancerade alternativ > Start Inställningar > Starta om.

När jag startar datorn blir skärmen svart?

Vi kommer att titta på några saker som kan orsaka en svart eller tom skärm: Anslutningsproblem med din bildskärm. Visa uppdateringsproblem med bildskärmskortets drivrutin. Problem med systemuppdateringar eller installationer som nyligen gjorts. Varför kraschar min dator när jag spelar? Undvik överbelastning – Om du kör allt för många program samtidigt är det möjligt att datorn blir överbelastad och kraschar. Stäng ner program och internetflikar som du inte använder. 4. Kontrollera diskutrymme – För att optimera hanteringen av filer, program och kommandon behöver du rensa diskutrymmet.

Man kan också fråga får blue screen hela tiden?

Hårddisken har fått ett fysiskt fel och håller på att gå sönder. En elektronisk komponent i datorn har gått sönder. Damm och skräp kan blockera kylningen så att datorn blir överhettad. Problem med en drivrutin till någon kringutrustning. Hur fixar man blue screen?

Det finns några sätt att åtgärda problemet med den blå skärmen:
1. Om du har en återställningspunkt kan du försöka återställa datorn till ett tidigare datum. Detta kan fungera om felet med den blå skärmen orsakades av en nyligen genomförd ändring av datorn.
2. Du kan försöka reparera datorns register. Detta är lite mer komplicerat och bör endast försöka om du är bekväm med att arbeta med Windows-registret.
3. Du kan försöka uppdatera datorns drivrutiner. Detta är en bra idé om felet med blå skärm orsakades av ett drivrutinsproblem.
4. Du kan försöka använda verktyget System File Checker för att söka efter och reparera skadade systemfiler. Detta är en bra idé om felet på den blå skärmen orsakades av en skadad systemfil.
5. Du kan försöka utföra en ren uppstart av datorn. Detta kan fungera om felet på den blå skärmen orsakades av en konflikt mellan två program.
6. Du kan försöka använda Enhetshanteraren för att avinstallera och sedan installera om enheten som orsakar felet på den blå skärmen. Detta är en bra idé om felet på den blå skärmen orsakades av ett hårdvaruproblem.

Följaktligen, varför startar min dator om av sig själv?

Om datorn startar om av sig själv kan det ha flera orsaker. Det kan vara att datorn överhettas, eller så kan det vara ett programvaruproblem. Om datorn överhettas är det viktigt att se till att den har rätt ventilation och att du inte kör för många program samtidigt. Om det är ett programvaruproblem kan det vara ett problem med operativsystemet eller ett program som du kör. Om du inte är säker på vad problemet är kan du försöka starta om datorn i felsäkert läge för att se om problemet kvarstår. Om problemet kvarstår bör du kontakta en datatekniker för ytterligare hjälp.

By Memory Hudgins

Vill ha tillbaka mitt gamla Facebook? :: Vad är en Reservkod?
Användbara länkar