Hem > K > Kan En Router Gå Sönder?

Kan en router gå sönder?

Saker som rör modem / router

Om du använder någon form av modem eller router kan felet bero på att modemet är sönder eller behöver omstartas. Pröva först med en omstart, vilket du normalt kan göra genom att antingen hålla inne reset-knappen till omstart sker eller trycka på on/off-knappen.

Läs mer

Vad är Nätverksåterställning?

En nätverksåterställning tar bort alla nätverkskort som du har installerat och deras inställningar. När datorn startas om installeras nätverkskorten om och deras inställningar återställs till standardvärdena. Vad är fel på routern? När felet sitter i modemet eller routern

Är internetanslutningen kopplad till ett modem eller en router kan felet på bredbandet bero på att modemet behöver startas om eller lagas om det är trasigt. Prova att starta om modemet först genom att trycka på strömknappen eller resetknappen.

Man kan också fråga hur många år håller en router?

de flesta routrar varar i ca 2 år och sedan tappar de av (bli t ex slöa) för att till sist klappa ihop totalt. Rådet var att när två-års gränsen närmar sig köp en ny router. Följaktligen, när är det dags att byta ut routern? Kolla hastigheten på din gamla router:

Kan inte routern leverera hastigheten du betalar för (till exempel 150 Mbps ner) är det kort och gott dags att uppgradera.

På motsvarande sätt, när ska man köpa ny router?

– Om ditt bredband bara är måttligt snabbt, till exempel 10–20 Mbit/s (megabit per sekund), och du inte har möjlighet eller behov av snabbare internetuppkoppling, så klarar du dig bra med en enklare router. Men du bör också tänka på hur stor räckvidd routern behöver ha. Vilka lampor ska lysa på routern? Grönt ljus, blinkar – data skickas eller tas emot. Grönt ljus, fast – du är ansluten till internet. Rött ljus – när routern startar upp är lampan röd ca 1-2 minuter. Fortsätter lampan att lysa rött, starta om routern eller gör en fabriksåterställning.

Varför återställa router?

Knappen "Återställ fabriksinställningar " är innesluten i en röd cirkel som visas på bilderna nedan. Viktigt: När en återställning eller återställa fabriksinställningarna inträffar, kommer routern att gå tillbaka till orginal inställningarna som när den var ny, och konfigurerade inställningarna går förlorade! Måste starta om routern hela tiden?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan eftersom det beror på routern och nätverksmiljön. I allmänhet är det dock inte nödvändigt att starta om routern ofta. Om routern har problem eller inte fungerar som förväntat kan en omstart vara nödvändig.

Och därefter, hur man startar om en router?

Om du vill starta om routern drar du bara ur nätsladden från enhetens baksida och sätter in den igen. Om du använder en router med inbyggd batteribackup kan du också behöva trycka på återställningsknappen och hålla den intryckt i 30 sekunder för att starta om enheten helt och hållet.

By Alisun

Får inte igång min dator? :: Varför funkar inte touchen?
Användbara länkar