Hem > V > Vad Är En Deklarant?

Vad är en deklarant?

Du som lämnar in en tulldeklaration i eget namn eller du i vars namn en tulldeklaration lämnas in är deklaranten i ärendet.

Läs mer

Vad gör en Tullrevisor?

Henrik, tullrevisor (uppbördsavdelning) Henrik kontrollerar att företag har en korrekt tullhantering och bra tullrutiner. Han känner att han ständigt utvecklas på Tullverket och att han får möjlighet att vara involverad i besluten som fattas. Hur länge måste man spara tullhandlingar? Exempel på styrkande handlingar är fakturor, eventuella ursprungsintyg och transportdokument. Alla styrkande handlingar ska tillsammans med tulldeklarationen arkiveras i fem år räknat från och med det året efter det år godset blev utlämnat.

Folk frågar också hur ser en tullfaktura ut?

Ett dokument från avsändaren som innehåller information om sändningen, inklusive en beskrivning av varorna, varornas värde och uppgifter om avsändaren. Vad är ett tullombud Och vad gör en sådan? Två typer av ombudskap: direkt och indirekt

Direkt ombudskap är den vanligaste formen av ombud. Det betyder att du lämnar deklarationen i din kunds namn, och själv står som ombud i tulldeklarationen. Indirekt ombudskap innebär att du lämnar deklarationen i ditt eget namn men för en annans räkning.

Vad säger bokföringslagen om arkivering?

Räkenskapsinformationen måste sparas i 7 år efter det kalenderår då räkenskapsåret avslutades. Det innebär för ett företag med räkenskapsår 1/7-30/6 att räkenskapsinformationen måste sparas i 7 år och 6 månader. Bestämmelser om hur lång tid bokföringen måste sparas finns i 7 kap. bokföringslagen. När behövs tulldeklaration? Du måste alltid deklarera varor som du importerar med en importdeklaration där du talar om vilken vara du importerar, vilken tullavgift du ska betala och om varan omfattas av restriktioner.

Hur länge arkivera?

Enligt den svenska bokföringslagen och bokföringsnämnden måste du spara, det vill säga arkivera, din bokföring i minst 7 år. Det här innebär att du måste spara alla kvitton, all dokumentation och samtliga underlag för all din bokföring minst 7 år tillbaka i tiden. Med detta i åtanke, hur tulldeklarerar man?

Det finns några olika sätt att deklarera variabler i programmering. Det vanligaste sättet är att använda nyckelordet "var". Om du till exempel vill deklarera en variabel med namnet "x" som innehåller värdet 5, skulle du skriva:
var x = 5;
Du kan också använda nyckelorden "let" och "const" för att deklarera variabler. "Let" liknar "var" på så sätt att den kan tilldelas ett annat värde. "Const" används för variabler som inte kommer att tilldelas ett nytt värde. Till exempel:
let y = 10;
const z = 15;
y = 20; // detta är bra
z = 25; // detta kommer att orsaka ett fel.

Hur bokföra proforma faktura?

En proformafaktura är en faktura som utfärdas före en leverans av varor. Den används vanligtvis för att ge köparen en uppskattad kostnad för varorna, och den kan användas för att säkra finansieringen av köpet.

För att bokföra en proformafaktura måste säljaren skapa en faktura i sitt bokföringsprogram och markera den som en proformafaktura. Fakturan ska innehålla köparens namn, det förväntade leveransdatumet, en beskrivning av varorna och den totala kostnaden för varorna. Säljaren ska sedan skicka fakturan till köparen via e-post eller fax.

By Roselba Gudaitis

Vad är en Exportfaktura? :: Vad innebär låst bios?
Användbara länkar