Hem > V > Vad Ingår I En Anläggningstillgångs Anskaffningsvärde?

Vad ingår i en Anläggningstillgångs anskaffningsvärde?

Med en anläggningstillgångs anskaffningsvärde avses utgifterna för anläggningens förvärv eller tillverkning. I anskaffningsvärdet ska samtliga utgifter för förvärvet eller tillverkningen medräknas.

Läs mer

Vilken redovisningsprincip styr lagervärdering?

Det finns dock flera metoder som kan tillämpas för att göra en varulagervärdering och dessutom flera redovisningsprinciper att ta i beaktande. Varulager ska värderas enligt lägsta värdes princip, det vill säga till det lägsta av anskaffningsvärde och nettoförsäljningsvärde. Vad ingår i anskaffningsvärdet maskin? Anskaffningsvärdet utgörs av de utgifter som krävs och som kan hänföras till förvärvet av maskiner eller de utgifter som krävs och som kan hänföras till utvecklingen och färdigställandet av maskiner.

Vad får redovisas som en tillgång?

Utgifter för löpande underhåll och reparationer redovisas som kostnader när de uppkommer. 10.17 Utgifter för tillbyggnad tas upp som tillgång. 10.18 Utgifter för ombyggnad tas upp som tillgång. Utgifter för ombyggnad som dras av omedelbart vid inkomstbeskattningen ska dock kostnadsföras i redovisningen. På motsvarande sätt, vad ingår i anskaffningsvärdet för en tillgång? Anskaffningsvärdet för en anläggningstillgång utgörs av de utgifter som krävs för att anskaffa eller tillverka tillgången. I anskaffningsvärdet för en förvärvad tillgång skall utöver inköpspriset även andra utgifter som är direkt hänförliga till förvärvet ingå.

Man kan också fråga vilka utgifter får ingå i anskaffningsvärdet för maskiner och inventarier?

För inventarier som anskaffas genom egen tillverkning ska såväl direkta som indirekta tillverkningsutgifter räknas in i anskaffningsvärdet. Normalt ska samtliga utgifter som uppkommit för att få inventariet på plats i och i skick inkluderas i anskaffningsvärdet. Hur ska ett varulager värderas när man inventerar? Vid lagervärdering ska lagret värderas enligt lägsta värdets princip (LVP), dvs till det lägsta av anskaffningsvärdet och nettoförsäljningsvärdet på balansdagen. Om det finns särskilda skäl får återanskaffningsvärdet (med avdrag för inkurans) användas istället för nettoförsäljningsvärdet.

Får man räkna med indirekta kostnader vid värdering av egentillverkade varor?

I anskaffningsvärdet för en egentillverkad vara får även en skälig andel av indirekta tillverkningskostnader räknas in (4 kap. 3 § tredje stycket ÅRL). Med hänsyn till detta, vad innebär förändring av varulager bokföringsmässigt?

Lager är en omsättningstillgång i balansräkningen, så en förändring i lagernivåerna skulle resultera i en motsvarande förändring på tillgångssidan i balansräkningen. En ökning av lagret skulle resultera i en ökning av tillgångssidan i balansräkningen, medan en minskning av lagret skulle resultera i en minskning av tillgångssidan i balansräkningen.

Och en annan fråga, vad är en byggnadsinventarie?

En byggnadsinventering är en förteckning över alla fysiska tillgångar i en byggnad, inklusive VVS-, el- och VVS-system samt möbler och utrustning.

By Minne

Vilken är världens största hamn? :: Hur gör man en projektbeskrivning?
Användbara länkar