Hem > H > Hur Stort Är Ett Dvd Fodral?

Hur stort är ett DVD fodral?

Keepcase (ibland kallat DVD-fodral) är den vanligaste DVD-förpackningen. Den är en plastförpackning som mäter 135×190×14 mm. Vissa DVD-utgåvor har ett pappfodral runtomkring keepcasen.

Läs mer

Och en annan fråga, hur stor kapacitet har en så kallad dvd skiva?

En vanlig DVD med ett lager rymmer 4,7 GB data, och en med två lager ungefär det dubbla. En HD DVD- eller Blu-ray-skiva rymmer däremot 30 eller 50 GB. På en 12 centimeter stor skiva! Den teoretiska kapaciteten på en Blu-ray-skiva är 200 GB, medan HD DVD:s framtida kapacitet anges till 60 GB. Därmed, vad är det för skillnad på dvd och blu ray? Den viktigaste skillnaden mellan blu-ray och dvd är laserstrålen som används för att läsa och skriva med. Blu-ray har, som namnet antyder, en blåare färg än laserns traditionella röda. Blått ljus har kortare våglängd och därför kan den läsa av mindre detaljer.

Hur mycket får plats på en DVD skiva?

En DVD-skiva rymmer 4,7 GB, nästan fem gånger så många låtar som en CD-skiva. Dessutom, vad är steelbook? Till skillnad mot vanliga dvd/bluray-filmer vars omslag är gjorda av plast, innebär steelbook att omslaget är gjort av metall. De här omslagen förhöjer utseendet på filmerna ordentligt, och den mer exklusiva finishen gör att din filmsamling blir både snygg och sticker ut.

Med detta i åtanke, kan man titta på dvd i blu ray?

Ja, de flesta Blu-ray-spelare kan spela DVD-skivor. Det beror på att dessa spelare är utrustade med både blå och röda lasrar. När du sätter in en DVD i spelaren aktiverade den den röda lasern automatiskt för att ladda DVD. Folk frågar också var kan man köpa vhs spelare? På Tradera kan man finna ett gott urval av begagnade och närmast oanvända videobandspelare från märken som Philips, Panasonic, Sony och JVC. Här finns även chans att hitta oöppnade VHS band, begagnade fjärrkontroller, kablar och sparsamt använda rengöringsband till sin befintliga videobandspelare.

Vilket år kom DVD?

Med DVD-skivan, som lanserades i Japan 1996, fick laserskivan slutligen sin revansch på VHS-kassetten som nu helt konkurrerades ut som filmmedium. Under 2000-talet distribueras film och dataspel via DVD- och senare Blu-ray-skivan. Kan man spela Blu Ray i datorn?

Yes, you can play Blu Ray on your computer. You need a Blu Ray player and a computer with a Blu Ray drive.

Hur mycket kan en Blu ray skiva lagra?

En Blu-ray-skiva kan lagra cirka 25 GB data.

By Koffman

Hur man bränner ISO filer? :: Måste green screen vara grön?
Användbara länkar