Hem > V > Vad Menas Med Indrag I En Text?

Vad menas med indrag i en text?

Det vanligaste sättet att dela in texten i stycken i romaner, och även i många fackböcker, är att använda sig av indrag. Det betyder att den första raden i ett nytt stycke börjar en liten bit in på sidan (ca 5 mm). Obs! Första stycket i ett nytt kapitel eller efter en rubrik ska aldrig ha indrag.

Läs mer

Följaktligen, kan vara stark?

Betydelse: Som har stora kroppskrafter; äfven som ger krafter, mycket närande. Betydelse: Mycket kraftig. Betydelse: Antager ofta samma betydelse, till exempel stark blåst. Och en annan fråga, när gör man indrag i text? Markera nytt stycke

Antingen gör man ett indrag, d.v.s. första ordet i den första raden i ett nytt stycke är indragen i förhållande till den övriga raderna i stycket. Alternativt lämnar man en blankrad mellan stycken vilket är vanligt i rapporter. Notera att man aldrig bör ha både indrag och lämna en blankrad.

Och därefter, när ska det vara indrag?

Indrag innebär att det nya stycket markeras med ett antal mellanslag (minst tre men gärna fler) som inleder det nya styckets första rad. Om du väljer att använda detta slags styckeindelning är det viktigt att komma ihåg att det inte ska vara något indrag i det första stycket i ett nytt avsnitt eller under en rubrik. Dessutom, Är stark i uttryck? Ordet stark är en synonym till strong och framträdande och kan bland annat beskrivas som "som har stor styrka, kraftfull (om levande varelser)". Ordet kan ha flera olika betydelser. Stark används i uttrycket "starka drycker" som betyder "alkoholhaltiga drycker". Ordet är motsatsen till svag.

Vad betyder Krävade?

Ordet krävande är en synonym till mödosam och pressande och kan beskrivas som "presensparticip av kräva; som kräver mycket". Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av krävande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket. Dessutom, vad betyder strk? Ordet stryk är en synonym till piska och smörj och kan bland annat beskrivas som "kroppslig bestraffning, aga". Ordet används i uttrycket "ett kok stryk" som betyder "en omgång stryk". Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stryk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur gör man indrag i text?

Indrag av första raden som standard

  1. Placera markören någonstans i stycket.
  2. Gå till fliken Start, högerklicka på formatmallen Normal och välj Ändra.
  3. Välj Format och sedan Stycke.
  4. Gå till fliken Indrag och avstånd, sedan Indrag och välj Första raden.
  5. Välj OK.
  6. Välj OK igen.
Därefter, när ska man göra radbrytning?

Den vanligaste tidpunkten för radbrytning är när texten når sidans högra sida. Det finns dock andra tillfällen då du vill bryta texten i rader, t.ex. när du börjar ett nytt stycke eller för att skapa en visuell effekt.

Och en annan fråga, hur långt ska ett indrag vara?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan, eftersom indragning i allmänhet är en fråga om personliga preferenser. De flesta programmerare är dock överens om att indragningarna bör vara konsekventa i en given kodbas och att varje indragning bör vara en multipel av 4 mellanslag (eller 1 tabb).

By Dominga

Hur män räknar inkomst? :: Vad menas med vertikal integration?
Användbara länkar