Hem > V > Vad Står Pci Express För?

Vad står PCI Express för?

PCI-Express (förkortas PCIe eller PCI-E, förkortning av engelskans Peripheral Component Interconnect Express) är ett gränssnitt för instickskort såsom grafikkort, ljudkort, nätverkskort med mera. De ersatte de tidigare PCI-, PCI-X- och AGP-bussarna i persondatorer.

Läs mer

Vilken hastighet har PCIe v1 0 x1?

Samma organisation har sedan dess fortsatt utveckla standarden samt stå för de officiella specifikationerna för varje generation av gränssnittet. Den första versionen av gränssnittet kallades PCI Express 1.0a och kunde ervbjuda överföringshastigheter på upp till 2,5 gigatransfer per sekund (GT/s). Dessutom, vad är pci express x16? PCI-express x16-versionen är den enda varianten som används för grafikkort. PCI-express x1 är i stället tänkt som ersättare till PCI-anslutningen. Observera att PCI-express inte är samma anslutning som PCI-X. Den sistnämnda anslutningen användes förr i serversammanhang och har olyckligtvis ett liknande namn.

Dessutom, kan man ha två olika grafikkort i samma dator?

Koppla ihop flera grafikkort (sli)

För att krama ur ännu mer prestanda går det att sätta in fler än ett grafikkort i datorn. Nvidias lösning kallas sli (Scalable Link Interface), vilken stödjer upp till fyra anslutna kort. Notera att sli kräver att det är samma grafikkrets på alla kort som ansluts.
Med tanke på detta, vad är pcie x1? PCIe x1 – x16

Mer specifikt rör det sig om fyra olika anslutningar vi ser bland konsumentmoderkort. Dessa går till exempel under namnen PCI Express 3.0 x1, x4, x8 och x16. Exakt vad som menas med namnen är hur många banor som ingår i varje typ av anslutning.

Vad är PCIe 4?

PCI Express 4.0 (PCIe 4) är en hittills AMD-exklusiv teknik. Intel har helt enkelt valt att inte hoppa på tåget än. Det kan delvis bero på att tekniken inte har så stor betydelse för konsumenter, i många fall. För grafikkort finns till exempel inget behov för PCIe 4 än. Därefter, hur vet jag hur mycket grafikminne jag har? Klicka på plustecknet vid Komponenter och sedan på Bildskärm. Efter en stund presenteras information där du bland annat kan hitta namnet på ditt grafikkort och hur mycket minne det eventuellt finns på det.

Vad är det som avgör om ett grafikkort är snabbt eller inte?

Vad som avgör ett grafikkorts faktiska prestanda är svårt att tyda från siffror och hos olika modeller och olika grafikkortsgenerationer förändras innebörden av siffrorna då det kan finnas nya tillverkningstekniker och annat som förbättrar den generella prestandan från annat håll. Man kan också fråga hur vet jag vilket grafikkort som passar min dator?

Det finns några saker att tänka på när du väljer ett grafikkort till din dator:
-Typen av grafikkort (integrerat eller dedikerat)
-Kortets storlek (fullstor eller halvstor)
-Mängden minne på kortet
-Kortets kompatibilitet med datorns operativsystem
-Kortets kompatibilitet med datorns moderkort
-Din budget
Om du är osäker på vilket grafikkort du ska välja kan du börja med att begränsa dina val utifrån kriterierna ovan. När du har gjort det kan du undersöka varje alternativ mer i detalj för att se vilket som passar bäst för dina behov.

Med tanke på detta, vad är crossfire dator?

En crossfire-dator är en dator som har två eller flera grafikkort. Videokorten arbetar tillsammans för att återge video snabbare än vad ett enskilt videokort kan göra. Crossfire är ett varumärke för en teknik från AMD som låter två eller flera videokort arbeta tillsammans.

By Bamby

Hur mycket kostar pdf? :: Hur förkortas på grund av?
Användbara länkar