Hem > V > Vad Menas Med Bottom Up?

Vad menas med bottom up?

En investeringsfilosofi där aktievalet styr fondfördelningen. Förvaltaren väljer aktier oberoende av vilken marknad de är noterade på. Utgångspunkten för detta arbetssätt är att risken/ avkastningsmöjligheten i enskilda aktier och branscher uppfattas som viktigast.

Läs mer

Vad betyder top down bottom up?

Det finns inget entydigt svar på denna fråga eftersom det kan ha olika betydelser i olika sammanhang. I allmänhet hänvisar dock "top down bottom up" till en process eller ett tillvägagångssätt som utgår från den stora bilden eller det övergripande målet och sedan bryter ner det i mindre, mer hanterbara delar. Detta står i kontrast till en "nedifrån och upp"-metod, som börjar med de små detaljerna och sedan bygger upp till det större målet. Och en annan fråga, vad är top down processer?

En top-down-process är en process där helheten först delas upp i delar, och sedan delas varje del ytterligare upp i mindre delar, tills den önskade detaljnivån är uppnådd. Motsatsen till en top-down-process är en bottom-up-process, där de mindre delarna först kombineras till större delar och sedan de större delarna kombineras till helheten.

By Bodwell

Vad är en bra CPU? :: Hur bokför man manuellt?
Användbara länkar