Hem > V > Vad Kommer Ordet Atlas Från?

Vad kommer ordet Atlas från?

Atlas var en antik kung och filosof i Mauri i nuvarande Marocko. Han uppfann den första globen som visade stjärnornas positioner på himlavalvet. Det är efter honom som Gerhard Mercator myntade ordet Atlas som begrepp för en kartsamling. Atlas var i grekisk mytologi en av titanerna, de första gudarna.

Läs mer

Är Atlas korsord?

Synonymer till atlas

  • kartbok, kartverk, kartsamling; planschverk; karta.
  • halvsidentyg, satinvävnad, satin, satäng, atlastyg.
  • (anat.) halskota, atlaskota.
  • Användarnas bidrag. kota, världsbok.
Är som Atlas? Atlas betyder i stort sett samma sak som kartbok eller en form av satintyg. Inom medicin/anatomi även halskota.

Folk frågar också vad betyder sisyfos?

Sisyfos (Σίσυφος) var i grekisk mytologi kung av Korinth. Han var son till kung Aiolos (Αἴολος) av Thessalien och enligt legenden grundare av Korinth. Enligt berättelsen rövade Zeus, i skepnad av en örn, bort Egina och Sisyfos såg henne i örnens klor när han flög iväg med henne. Därmed, vem förvandlades till en sten? Det sades att Medusa en gång varit vacker. Men hon hade förolämpat Atena, som hade förvandlat henne till en gorgol. Med det menas att hon varken var gud eller människa. Hennes blod var gift, hennes hår ormar och alla som såg på henne förvandlades till sten.

Därmed, hur många heter atlas i sverige?

Hur många heter Atlas i Sverige? 376 män heter Atlas i förnamn. Av dessa har 241 Atlas som tilltalsnamn. Snittåldern är 5.4 år. Vad heter Atlas dotter? Hyaderna var i grekisk mytologi döttrar till Atlas och Pleione enligt en version, och också då systrar till plejaderna och Hyas som blev dödad av ett vilt djur.

Därmed, hur många grekiska gudar finns det?

Gudavärld. De olika grekiska folken tillbad de tolv viktigaste gudarna (Zeus, Hera, Hestia, Poseidon, Apollon, Artemis, Afrodite, Ares, Hefaistos, Athena, Hermes och Demeter – med tiden även Dionysos) men dessa gudar kunde ha olika uppenbarelser på olika platser. Man kan också fråga Är vass och kvick?

Detta är en svår fråga att besvara. Å ena sidan kan man hävda att det krävs en viss grad av intelligens och snabbhet för att vara vass och spirituell. Å andra sidan skulle man kunna hävda att skarpsinnig och kvick helt enkelt innebär att man är smart och humoristisk. Det finns inget rätt eller fel svar på denna fråga, utan det beror i slutändan på varje individs tolkning.

Kan pil kallas?

Ja, pilfunktioner kan anropas som alla andra funktioner. När en pilfunktion anropas sätts värdet av this till värdet i det omgivande scope.

By Tyrone

Vilka avdelningar finns i ett företag? :: Vad menas med en aktie?
Användbara länkar