Hem > V > Vad Menas Med Nätverkets Ssid?

Vad menas med nätverkets SSID?

SSID är en alfanumerisk nyckel på upp till 32 tecken som används för att unikt identifiera ett trådlöst nätverk. Dess syfte är att förhindra att annan trådlös utrustning får åtkomst till ditt nätverk – både oavsiktligt och avsiktligt. Trådlösa enheter måste konfigureras med samma SSID för att kunna kommunicera.

Läs mer

Hur ser ett SSID ut?

Hur ser ett vanligt exempel på SSID ut? Vanligtvis skapar tillverkare standard SSID-koder, genom att kombinera företagets namn med slumpmässiga siffror eller bokstäver. Beroende på ditt routermärke kan standard SSID exempelvis se ut på detta sätt:TP-Link_015040, netgear37, Linksys00042, och liknande. Man kan också fråga hur hittar man sitt ssid mac? På din Mac:

  1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka på Nätverk.
  2. Välj Wi-Fi i sidofältet.
  3. Klicka på knappen Avancerat.
  4. I listan över föredragna nätverk väljer du det wifi-nätverk som du försöker ansluta till.
  5. Klicka på OK.
  6. Klicka på Verkställ.
  7. Försök att ansluta till nätverket igen.

Med tanke på detta, hur ändrar jag ssid?

Klicka på WLAN: TeliaGateway Detta är namnet på ditt nätverk. Välj Konfigurera i den övre menyraden. I fältet Nätverksnamn (SSID) byter du namn på ditt nätverk till något du själv väljer. Välj önskat nytt lösenord genom att skriva in det i fältet Krypteringsnyckel för WPA-PSK. Vad har jag för nätverksnyckel? Du hittar det trådlösa nätverkets namn på baksidan eller undersidan av din router, benämnt Network Name. Där hittar du också en tio tecken lång säkerhetsnyckel (Wireless Key). Den använder du när du ska mata in säkerhetsnyckeln, kallas även nätverksnyckel, WPA-nyckel, WPA-PSK-nyckel eller WPA-key.

Vad är WPS knapp på routern?

Om din Wi-Fi-router stöder WPS (Wi-Fi Protected Setup) slår du på Wi-Fi-funktionen och upprättar därefter enkelt en Wi-Fi-anslutning genom att trycka på knappen. Dessutom, kan grannen se vad jag surfar?

Svaret på den här frågan beror på några faktorer, till exempel vilken typ av internetanslutning du har och vilken typ av router du använder. Om du har en trådlös router är det möjligt för din granne att se vad du surfar om de är tillräckligt nära för att fånga upp din signal. Om du har en trådbunden router är det mindre troligt att din granne kan se vad du surfar, men det är fortfarande möjligt om de har rätt utrustning.

Därmed, hur kan jag se om någon använder mitt trådlösa nätverk?

Det finns några sätt att se om någon använder ditt trådlösa nätverk. Ett sätt är att kontrollera aktivitetslamporna på routern. De flesta routrar har en lampa som visar när data överförs via nätverket. Om du ser den här lampan flimra när du inte använder nätverket är det möjligt att någon annan är inloggad.
Ett annat sätt att se om någon använder ditt trådlösa nätverk är att kontrollera loggfilerna på routern. De flesta routrar för en logg över alla enheter som har haft tillgång till nätverket. Om du ser en okänd IP-adress i loggen är det möjligt att någon använder ditt nätverk utan din tillåtelse.
Slutligen kan du använda ett verktyg för nätverksövervakning för att se vilka enheter som för närvarande är anslutna till ditt nätverk. På så sätt får du en fullständig lista över alla enheter som använder ditt nätverk, både godkända och obehöriga.

By Magavern

Hur vet man vilken Galaxy Watch man har? :: Hur man förbereder sig för en muntlig presentation?
Användbara länkar