Hem > H > Hur Får Jag Wifi Till Gäststugan?

Hur får jag WiFi till gäststugan?

För att få bra wifi-täckning utomhus bör routern i stället kompletteras med en accesspunkt som i sin tur utrustas med ändamålsenliga antenner. Då kan routern ge bra täckning inomhus samtidigt som accesspunkten ger bra täckning utomhus.

Läs mer

Man kan också fråga vad är skillnaden på en extender och en repeater?

Medan en WiFi extender ansluts direkt till din router och skapar ett nytt WiFi-nätverk ansluts en WiFi repeater trådlöst till det befintliga WiFi-nätverket och skickar vidare din befintliga nätverkssignal. Vad gör en WiFi repeater? Så funkar en Wi-Fi-extender

En nätverksförlängare eller repeater som det också kan kallas, tar emot signalen från routern, förstärker den och skickar den vidare. Det innebär att signalen blir kraftigare och därmed ökar chanserna att nätverket fungerar på ställen där det tidigare inte gick.

På motsvarande sätt, hur mycket hjälper en wifi förstärkare?

Med en WiFi-repeater kan du på ett enkelt och effektivt sätt fördubbla täckningsområdet för ditt WiFi-nätverk och nå långa hörn av ditt hem eller kontor, olika våningar i ditt hus eller till och med utöka täckningen till din trädgård eller ditt garage. Följaktligen, hur kan man förlänga wifi? Enklaste räckviddsförlängaren: Repeater

Du kopplar in den i ett eluttag, och sedan använder dig av WPS-knappen som finns både på din router och på repeatern. Routern sänder då ut sitt trådlösa lösenord till repeatern, och den sätter igång att göra vad det låter som, repeterar den trådlösa signalen.

Med detta i åtanke, hur kopplar man accesspunkt?

Så ansluter du din accesspunkt

  1. Anslut accesspunkten till router – Koppla samman accesspunkten till routern med hjälp av sladd.
  2. Hitta accesspunkten – Skriv in accesspunktens IP-adress i sökfältet.
  3. Konfigurera accesspunkten – Döp accesspunkten och ändra lösenordet till samma som på routern.
Vad är en Extender? Med en extender kan man förlänga räckvidden på det trådlösa nätverket. Det kan behövas i stora lokaler för att få bra uppkoppling överallt. En extender kan även kallas wifi-brygga eller repeater.

Med hänsyn till detta, kan man ha flera extenders?

En WiFi Extender är inte designad att seriekopplas (daisy-chain). Du kan använda flera Extendersi samma nätverk, men de skall då vara kopplade till huvudroutern. Du kan alltså inte koppla en extender på en annan extenders nätverk. Man kan också fråga hur kopplar man in en extender?

Om du vill ansluta en extender måste du ansluta den till ett eluttag och sedan ansluta extendern till routern via en Ethernet-kabel. När förlängaren är ansluten till routern måste du konfigurera förlängaren så att den fungerar med routern.

Följaktligen, vad är accesspunkten?

En åtkomstpunkt är en enhet som ansluter enheter till ett nätverk. Den gör det möjligt för enheter att ansluta till nätverket trådlöst.

By Zuzana Balfany

Vad är skillnaden mellan accesspunkt och router? :: Hur stor datorskärm ska man ha?
Användbara länkar