Hem > r > Är Min Hemsida Mobilanpassad?

Är min hemsida mobilanpassad?

Först och främst, vad är en mobilanpassad hemsida? Kort och gott så ligger ledtråden i namnet. Det är en hemsida som har optimerats för att se bra ut och fungera bra för besökare som når den via sin mobiltelefons webbläsare eller surfplattans motsvarighet.

Läs mer

Är din webbsida mobilanpassad?

Många länder har nu mer smartphonetrafik än datortrafik. Om du inte har mobilanpassat din webbplats bör du göra det. Med verktyget för mobilvänlighetstest i Search Console kan du snabbt och enkelt testa om en sida på webbplatsen är mobilanpassad. Vad kostar det att synas på Google? Att synas på Google kostar i genomsnitt 4,09 – 8,18 kr per klick i Google Ads. Det finns branscher där konkurrensen är lägre och kostnaden för att synas på Google kan där ligga på 2–5 kr per klick, även så lite som tiotals ören. Medan du inom andra branscher kan behöva betala bra över 100 kr per klick.

Kan synas?

synas i ordbok från 1870

Betyder äfven: kunna uppfattas af synsinnet, kunna ses, till exempel slottet synes ej härifrån. Betydelse: Säges om det, som väcker blott en otydlig föreställning, dock kunna ej i alla händelser utbytas mot [tyckas].
Hur lägger man in sökord på hemsidan? För att göra det behöver du registrera hemsidan via Googles tjänst Search Console. I en del CMS-system, som WordPress, finns det i inställningarna att be Google indexera sidan. Men om tiden går, 1-2 månader, och din hemsida fortfarande inte syns kan du behöva anmäla den i Search Console för en extra "puff".

Vad finns det för sökmotorer?

10 populära sökmotorer på internet (utöver Google)

  1. Google (87.5 % av sökmarknaden)
  2. Bing (6 % av sökmarknaden)
  3. 3. Yahoo (2 % av sökmarknaden)
  4. Baidu (0.7 % av sökmarknaden)
  5. Yandex (0.45 % av sökmarknaden)
  6. DuckDuckGo (0.42 % av sökmarknaden)
  7. Ask.com (0.42 % av sökmarknaden)
  8. Ecosia (0.1 % av sökmarknaden)
Hur kan man vara bra på SEO? 10 tips för bättre SEO på din hemsida
  1. Tänk igenom ditt domännamn. Ditt domännamn är viktigt, mycket viktigt till och med!
  2. Hitta och välj rätt sökord.
  3. Bevaka dina konkurrenter.
  4. Anpassa ditt innehåll.
  5. Håll din hemsida uppdaterad.
  6. Ordna dina länkar.
  7. Använd sociala medier.
  8. Var mobilvänlig – använd responsiv design.

Man kan också fråga hur fungerar google sökmotor?

Google katalogiserar hela internet och går igenom alla hemsidor sedan skapar de ett s.k index. Indexet uppdateras olika ofta beroende på hur "populär" sidan är i Googles ögon. Google bygger på en algoritm på ca 200 faktorer som automatiskt delar in de olika webbplatserna i olika kategorier och sedan poängsätter dem. Hur hittar jag sökord?

Det finns några olika sätt att hitta nyckelord. Ett sätt är att använda ett sökordsverktyg som Google AdWords Keyword Planner eller Wordtracker. Med dessa verktyg kan du ange ett frönyckelord och sedan generera en lista över relaterade nyckelord.
Ett annat sätt att hitta nyckelord är att helt enkelt brainstorma en lista med termer som är relevanta för ditt företag eller din webbplats. När du har en lista med potentiella nyckelord kan du sedan använda ett verktyg som Google AdWords Keyword Planner för att få fram uppgifter om sökvolym och andra mätvärden för dessa termer.

Man kan också fråga hur många sökmotorer finns det?

De tre dominerande sökmotorerna i världen är Google, Baidu och Bing – men det finns ett flertal andra att välja på. Kortfattat är det tjänster som hjälper användarna att hitta relevant information på internet. Här förklaras hur en sökmotor fungerar, vilka som är de mest använda samt vad som menas med "privat sökmotor".

By Gereron

Hur fungerar digital nedladdning? :: Hur hittar folk min hemsida?
Användbara länkar