Hem > K > Kan En 15 Åring Stå Som Ägare Till A-Traktor?

Kan en 15 åring stå som ägare till A-traktor?

Låter du din ungdom äga och/eller köra en A-traktor är du ansvarig för att den framförs på ett lagligt och ansvarsfullt sätt. A-traktorer är en ombyggd bil som man spärrat växlarna på. För att få framföra en A-traktor måste du ha antingen bilkörkort, traktorkort eller ha fyllt 15 år och ha AM-körkortsbehörighet.

Läs mer

Man kan också fråga vem äger a traktorn?

Om du äger en A-traktor och står registrerad på den så ansvarar du för att fordonet är i föreskrivet skick. Du ansvarar även för på vilket sätt som fordonet brukas. Många av A-traktorerna står skriven på den ena föräldern men brukas av en son eller dotter i familjen. Man kan också fråga hur många personer får man åka i en a-traktor? Får det vara fler än två personer i EPA- eller A-traktor? Ja, om det inte utgör fara. Enligt Trafikförordningen SFS(1998:1276) 3 kap. 79§ får passagerare inte tas med i sådant antal eller placeras så att fara kan uppstå.

Får man köra A-traktor när man är 15?

Det här gäller för A-traktorer

Du får också köra A-traktor om du har ett körkort med någon annan behörighet. Åldersgränsen för att ta AM-körkort är 15 år och för traktorkort är den 16 år. Fordonet ska vara utrustat med en så kallad LGF-skylt baktill, som talar om att traktorn är ett långsamtgående fordon.
Vilka bilar går att bygga om till A-traktor? A-traktor skall ha den ursprungliga fordonstypens sedvanliga förarhytt eller ursprungliga karosseri. Fordonet skall vara ombyggt så att det är uppenbart att det inte längre är avsett för person- eller godsbefordran. Säte för en eller två passagerare bredvid förarsätet får dock behållas vid ombyggnaden.

Folk frågar också hur mycket kostar det att bygga om en bil till en epa?

Nu blir det enklare för hemmabyggare att skapa sin egen A-traktor från en vanlig personbil. En ny mopedbil kan kosta över 200 000 kr – medan det nu finns möjlighet att göra om en fin personbil från cirka 50 000 kr. Är det olagligt att frikoppla med A-traktor? A-traktor är ett fordon där maxhastigheten ska vara 30kilometer i timmen, den hastigheten får inte överstigas, vilket gör att man inte får frikoppla och rulla fortare. Isåfall måste du bromsa så att du inte rullar för fort.

Följaktligen, får man ha baksäte i en a-traktor?

Använd alltid bilbälte om det finns och se till att dina passagerare också gör det. För att begränsa antalet passagerare är det inte tillåtet att ha baksäte i en A-traktor. Håll så långt till höger som möjligt om du ser att någon vill köra om. Måste man ha bälte i en A-traktor?

I en A-traktor måste föraren och alla passagerare alltid bära säkerhetsbälte.

Och därefter, får man köra epa på 100 väg?

Det finns inget exakt svar på den här frågan eftersom det kan variera beroende på plats och särskilda bestämmelser. I allmänhet är det dock tillåtet att köra på vägar med en skyltad hastighetsbegränsning på 100 km/h om man kör ett fordon som uppfyller de utsläppsnormer som fastställts av Environmental Protection Agency (EPA).

By Ruperto Rigueiro

Hur gammal måste man vara för att övningsköra A-traktor? :: Varför kan jag inte uppdatera Chrome Android?
Användbara länkar