Hem > V > Vad Är Vilseledande Förpackningsstorlek?

Vad är vilseledande förpackningsstorlek?

Vilseledande förpackningsstorlekar

13 § En näringsidkare får vid marknadsföringen inte använda förpackningar som genom sin storlek eller yttre utformning i övrigt är vilseledande i fråga om produktens mängd, storlek eller form.

Läs mer

Man kan också fråga vilka två kriterier styr när man bedömer om en annons är könsdiskriminerande?

Könsdiskriminerande reklam bedöms enligt tidigare praxis utifrån tre kriterier: Reklam som framställer kvinnor eller män som rena sexobjekt och som kan anses kränkande (sexistisk reklam). Folk frågar också vad händer om man bryter mot prisinformationslagen? Det här är ett brott mot prisinformationslagen och kan ge böter på upp till 200 000 kronor. Enligt lagen ska priset alltid vara korrekt tydligt och inte vilseledande. Sveriges Radio Sörmlands granskning visar även att finns en okunskap om lagen bland butikspersonal.

Med hänsyn till detta, vad kostar det att anmäla till arn?

Det kostar inget att få sitt ärende prövat av ARN. Du måste göra anmälan på en av våra anmälningsblanketter. Folk frågar också hur långt efter ett köp kan man anmäla till arn? Hur länge kan jag vänta innan jag anmäler ärendet till ARN? Din anmälan måste ha kommit in till ARN inom ett år från det att du första gången klagade till företaget. Samma sak gäller om företaget inte ens svarat på dina krav.

Man kan också fråga vad händer om säljaren inte följer arn?

ARN:s beslut är rekommendationer och företagen är inte tvingade att följa rekommendationerna. På bankavdelningen brukar de flesta företag ändå följa nämndens beslut. Om företaget ändå inte följer nämndens beslut så riskerar de att hamna på Råd & Röns "Svarta lista". Vad gör man om ett företag inte svarar? Beslutet är en rekommendation om hur tvisten ska lösas. Innan konsumenten kan skicka in en anmälan måste företaget ha fått möjlighet att ta ställning till konsumentens krav och sagt nej till dem. Under hela processen har parterna möjlighet att göra upp. Det kostar inget att få sin tvist prövad hos ARN.

Vad är skillnad mellan ARN och Konsumentverket?

Vad är det för skillnad på ARN, konsumentvägledningen och Konsumentverket? ARN prövar tvister mellan konsumenter och företag och rekommenderar en lösning. Vid prövningen är vi helt opartiska och ger inte råd till någon av parterna om vilken bevisning som behövs. Kan ett företag vara en konsument?

Ett företag kan vara många saker, men en konsument är en person som köper varor eller tjänster för personligt bruk. Eftersom ett företag inte är en individ kan det inte vara en konsument.

Och en annan fråga, vem är en konsument?

En konsument är en person som köper varor och tjänster för personligt bruk.

By Maria

Hur du hittar skriva ut drivrutiner i Windows 10? :: Hur hamnar man på svarta listan?
Användbara länkar