Hem > V > Vad Menas Med Autentisering?

Vad menas med autentisering?

Autentisering (authentication på engelska) innebär att bekräfta att du är du, det vill säga en användares verkliga identitet. I dagens digitala samhälle handlar detta ofta om att säkerställa att en användare har behörighet att kopplas ihop med ett användarkonto eller ett system.

Läs mer

Kan inte autentisera Outlook?

Klicka på Start, Kontrollpanelen och Autentiseringshanteraren. Om Visa efter är inställt på Kategori klickar du först på Användarkonton och sedan på Autentiseringshanteraren. Leta upp den uppsättning autentiseringsuppgifter som har Outlook i namnet. Med hänsyn till detta, kan inte ställa in konto autentiseringen misslyckades? Det här kan du göra:

  • Kontrollera att du anger rätt användarnamn och lösenord.
  • Om du använder tvåstegsverifiering kanske du måste logga in med ett applösenord i stället för ditt vanliga lösenord.
  • Om du fortfarande inte kan logga in följer du de här felsökningsstegen.

Kan inte ansluta till utgående e postserver iPhone?

Om du stöter på problem när du försöker skicka ut e-post via din iOS-enhet (iPhone eller iPad) kan du behöva ställa in korrekta uppgifter för utgående e-postserver (SMTP). Detta gör du genom att följa denna guide. Gå in på Inställningar -appen -> E-post : Tryck på Konton . Vem är min e-postleverantör? Är du osäker på vem som är din e-postleverantör? Titta på din e-postadress. Ordet direkt efter @-symbolen är normalt din e-postleverantör.

Därefter, har mitt lösenord blivit hackat?

Det finns ett sätt att kontrollera som har drabbats av en läcka någonstans. På webbsidan Haveibeenpwned.com kan du kolla om din e-postadress eller ditt användarnamn finns med bland kända läckor (pwn är internetslang för own, alltså ägd på svenska, red.). Var hittar jag mina lösenord på iphone? Visa sparade lösenord i Inställningar

  1. Tryck på Inställningar och sedan på Lösenord. I iOS 13 eller tidigare trycker du på Lösenord och konton och sedan på Webbplats- och applösenord.
  2. Använd Face ID eller Touch ID när du uppmanas till det eller ange din lösenkod.
  3. Välj en webbplats för att se lösenordet.

Därefter, finns mina lösenord på internet?

I Nätverks- och delningscenter väljer du namnet på ditt trådlösa nätverk bredvid Anslutningar. I status för trådlöst nätverk väljer du Egenskaper för trådlöst nätverk. I Egenskaper för trådlöst nätverk väljer du fliken Säkerhet och markerar sedan kryssrutan Visa tecken. Vilken är min epostadress?

Din e-postadress är den adress som du använder för att logga in på ditt e-postkonto. Den är vanligtvis i formatet [email protected].

Med detta i åtanke, varför kan jag inte logga in på min dator?

Det finns några möjliga orsaker till att du inte kan logga in på din dator. En möjlighet är att du helt enkelt inte har rätt inloggningsuppgifter, det vill säga rätt användarnamn och lösenord. En annan möjlighet är att inloggningsskärmen av någon anledning inte visas - det kan bero på att datorn inte är ansluten till en strömkälla eller att inloggningsskärmen har inaktiverats i datorns inställningar. Slutligen är det också möjligt att det finns ett problem med datorns maskinvara eller programvara som gör att inloggningsskärmen inte visas.

By Gorey

Var hittar man favoriter i Google Chrome? :: Hur byter man namn och lösenord på WiFi Telia?
Användbara länkar