Hem > V > Varför Hamnar En Del Mail I Skräppost?

Varför hamnar en del mail i skräppost?

När hamnar ett mail i skräppost-mappen? Alla mail analyseras. Om mailet innehåller för mycket reklam, länkar via analysföretag, och en massa mer parametrar eller om användaren själv har markerat att tex "alla mail från xxx är skräp" så hamnar det i mappen skräppost.

Läs mer

Följaktligen, var är skräpposten?

Gmail identifierar misstänkta e-postmeddelanden automatiskt och markerar dem som skräppost. E-postmeddelanden som markerats som skräppost av dig eller Gmail finns under etiketten Skräppost. Hur ändrar man mail från skräppost till inkorg? Markera meddelandet och klicka sedan på Ej skräp överst i meddelandefönstret. Eller dra bara meddelandet till inkorgen i sidofältet. För andra e-postklienter flyttar du meddelandet från skräppostmappen till inkorgen.

Hur fungerar skräppost?

Varje gång någon klickar på knappen/länken "Detta är skräppost" i sin e-postklient så registreras det. Får ett och samma e-postmeddelande tillräckligt många sådana klick så kan mejlet lagras centralt i en databas och klassificeras som ett rent spammejl. Med detta i åtanke, hur gör man för att slippa skräppost? Gör så här i stället: Släng misstänkta mejl direkt utan att först öppna dem. Blockera avsändaren genom att ange i ditt e-postprogram att framtida mejl från den avsändaren ska gå direkt i skräppostmappen. Du kan också rapportera spam till din e-postoperatör.

Följaktligen, hur hittar jag skräppost i outlook?

Klicka på > gruppen Ta > eller > på Skräppostalternativ. Välj den skyddsnivå du vill använda. Ingen automatisk filtrering Även om det automatiska skräppostfiltret stängs av med detta alternativ, fortsätter Outlook att analysera meddelanden med hjälp av domännamnen och e-postadresserna i listan Spärrade avsändare. Kan man öppna skräppost? Öppna aldrig ett skräppostmeddelande! Stäng av förhandsgranskningen av din e-post så att enbart de meddelande du väljer att öppna öppnas. Bilderna som finns i skräpposten är ofta gjorda på ett sådant sätt att den som har skickat meddelandet kan se om du har tittat på bilden.

Och därefter, var kommer all skräppost ifrån?

Exakt hur mycket skräppost som dimper ner i svenskarnas e-postlådor vet ingen, men med ökat e-postanvändande ökar även spamskörden. En majoritet av skräpmejlen kommer från USA. I februari gick USA:s Federal Trade Commission, FTC, ut och lovade krafttag mot spammare. Dessutom, hur blir man av med oönskade mail?

Om du vill bli av med oönskad e-post kan du antingen markera den som skräppost eller avregistrera dig från sändlistan.

Hur vet man att det är spam?

Det finns några sätt att se om ett e-postmeddelande är skräppost. Kontrollera först e-postadressen. Om e-postmeddelandet kommer från en gratis e-posttjänst som Gmail eller Yahoo är det troligare att det är skräppost. För det andra ska du leta efter felstavningar eller konstiga tecken i avsändarens namn eller e-postadress. Dessa används ofta för att lura människor att tro att e-postmeddelandet kommer från en legitim källa. Kontrollera slutligen ämnesraden. Spammare använder ofta versaler eller utropstecken för att försöka få din uppmärksamhet.

By Onyx Rodina

Vad är ASCII tabellen? :: Varför hamnar mina mail i skräpposten?
Användbara länkar