Hem > H > Hur Uppfanns Suddgummit?

Hur uppfanns suddgummit?

SUDDGUMMIT

Suddgummit uppfanns av Joseph Priestly 1774. Han upptäckte att gummi kunde sudda bort pennstreck när han höll på med en forskningsbok. Förr i tiden använde man gummi från gummiträdet Kautschuk ifrån Brasiliens regnskog. Nuförtiden är suddgummina oftast gjorda av plast och inte gummi.

Läs mer

Och en annan fråga, vart kommer sudd ifrån?

Suddgummit uppfanns på 1770-talet av engelsmannen Joseph Priestley. Han upptäckte att man kunde ta bort blyerts från pappersytor genom att gnugga en bit kautschuk mot den. (Det var även Joseph Priestley som upptäckte grundämnet syre år 1774.) Hur skapas sudd? Området skapas av Vita Nilen som här hela tiden ändrar sitt lopp. Regionen sträcker sig cirka 320 km från nord till syd och 240 km från väst till öst. Ytan är ungefär 55 000 km². Sudd ligger i en triangel som bildas av städerna Bor, Wau och Bentiu.

Man kan också fråga hur man gör suddgummi?

Det finns olika typer av radergummin, bland annat radergummin som avlägsnar skrift från blyerts- och overheadpennor. Radergummin är oftast tillverkade av plast, men äldre modeller är tillverkade av kautschuk. Skämtsamt kan det även kallas suddigum, en ombildning av suddgummi, även om det inte är språkligt korrekt. Hur mycket väger ett suddgummi?

Längd60 mm
Vikt29 g
FärgVit
Förpackningens storlek12 x 8,5 x 1,5 cm
Förpackningens vikt54 g

Vad är sudd på engelska?

Radera är ett verktyg som används för att ta bort blyertsmarkeringar från papper. Det består av ett block av gummi eller annat material med en slipande yta som är fäst vid ett handtag av trä eller plast. Dessutom, hur fungerar ett suddgummi?

Raderapparater fungerar genom att använda ett mjukt, slipande material för att avlägsna blyerts från papper. Radiergummi trycks mot pappret och blyertsen gnuggas bort från pappret.

By Mirabella

Kan inte öppna bilagor i Gmail iPhone? :: Varför försvann Flash Player?
Användbara länkar