Hem > V > Vad Är Epacket?

Vad är ePacket?

Vad är en ePacket? Som vi talade om i inledningen är en ePacket en typ av leveransalternativ som endast erbjuds av säljare i Kina och Hong Kong. På ytan är ePacket-systemet i princip ett avtal mellan Hong Kong Post och United States Postal Service.

Läs mer

Med hänsyn till detta, var kommer paketet ifrån?

Med PostNord App får du snabbt koll på var paketet befinner sig och när det väntas komma fram. Med appen och mobilt BankID kan du legitimera dig digitalt och sedan välja att själv hämta paketet, eller skicka vidare avin och låta någon annan hämta. Hur lång tid tar det att få hem ett paket? Den normala leveranstiden för att skicka ett paket inrikes är normalt en arbetsdag med undantag för vissa orter som du kan se på PostNords hemsida. Inom EU är paketet normalt sett framme efter 2-5 vardagar efter inlämning. Utanför EU kan leveranstiderna variera mellan 4-8 vardagar.

Med tanke på detta, hur spåra paket från utlandet?

Vissa tjänster från utlandet aviseras inte utan körs ut under dagtid direkt till mottagaren. Kan vi inte leverera får du en avisering om var du kan hämta försändelsen. Du kan alltid följa din försändelse med tjänsten Spåra brev, paket och pall. Kan man spåra postbilen? Den som väntar på leverans och bor i ett område som täcks av tjänsten får ett sms när budet har lämnat postcentralen, med en länk till spårningssajten. På sajten kan du sedan följa postbilen på kartan och se hur många stopp budet har kvar innan det är din tur.

Med detta i åtanke, kan man se vart postbilen är?

Vill du veta när posten kommer? Då kan du se utdelningsdag genom att söka på ditt postnummer här. Tips – du som företagskund kan slippa varannandagsutdelning genom att skaffa en postbox. Då får du post varje vardag och kan dessutom få den utdelad till din adress. Vad menas med försändelsen är på väg? Du får en avisering via mejl eller sms, med en länk, om att leveransen är på väg. Det visas också i PostNord App. Du gör enkelt ditt val i appen eller på webbplatsen. När din försändelse är klar för leverans får du en avisering via sms, mejl eller i PostNord App.

Hur snabbt kommer posten fram?

Inom fyra vardagar. Vardagen efter inlämningsdagen utom i vissa geografiska riktningar (pdf) (2 dagar). När kommer posten hem till mig?

Det finns inget universellt svar på den här frågan, eftersom det beror på vilken postleveranstjänst som används, var avsändaren och mottagaren befinner sig och vilken tid på dagen eller veckan posten skickas. Generellt sett strävar de flesta postleveranstjänster efter att leverera post inom en till tre dagar, men det kan finnas betydande variationer beroende på de faktorer som nämns ovan.

När skickas paket från ombud?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan eftersom det beror på återförsäljaren i fråga. Vissa återförsäljare kan skicka paket så snart beställningen är gjord, medan andra kan samla ihop beställningar och skicka dem vid särskilda tidpunkter (t.ex. en gång om dagen). Vissa återförsäljare kan också använda sig av en tredjepartsleverantör, och i så fall skickas paketen från leveransen i stället för från återförsäljaren själv.

By Regan Luangamat

När kommer mitt paket till utlämningsstället? :: Kan man beställa från Kina?
Användbara länkar