Hem > V > Vad Är En Default Gateway Adress?

Vad är en default gateway adress?

Default gateway eller standardgateway är den standardväg trafik ska skickas till när inget bättre vägval till mottagaren finns. I till exempel IP behöver varje router en routingtabell över hur den hittar till andra nät än det egna. Standardgateway är den sista utvägen, om ingen av de andra matchar.

Läs mer

Hur fungerar subnät?

Vad är ett subnät? Det finns miljontals nätverk runt om i världen och de alla varierar i storlek, men ju större ett nätverk är, desto svårare är det att hantera och underhålla. När ett nätverk är uppdelat i mindre bitar kallas dessa bitar för subnät. Ett subnät är som ett litet nätverk. Vad är det för skillnad mellan privata IP-adresser och publika IP-adresser? Publika och privata IP-adresser

Varje enhet på nätverket får en privat IP-adress som inte syns utåt men som identifierar enheten lokalt. Sedan är det rent tekniskt routern som ansluter mot internet via internetleverantören och får din publika IP-adress som du skulle se om du gör en sökning på "vad är min ip-adress?".

Hur ser man om man har statisk eller dynamisk IP?

De tre vanligaste anslutningstyperna är: Dynamisk ip-adress (DHCP) - Då tilldelar din leverantör dig en ip-adress automatiskt. Statisk ip-adress - Din leverantör har tilldelat dig en specifik ip-adress, information om vilken adress det är ska framgå i informationen från din internetleverantör. Därefter, hur ser en publik ip-adress ut? Publika IP-adresser

Så länge alla är kopplade till samma nätverk visas ni som samma IP-nummer ut mot internet. Ett exempel på en publik IP-adress är 213.103.189.160.

Vilka två delar innehåller en IP-adress?

På internet, där nätverksprotokollet är IP, kallas denna unika beteckning IP-nummer och består av 32 bitar och skrives på formen: 129.16.1.1 Vart och ett av dessa 4 siffrorna kan variera från 0 tilll 255. IP-numret består egentligen av två delar: ett nätverksnummer och ett hostnummer. Vad gör kommandot ipconfig? Ipconfig-kommandot med tillägget /all ger dessutom information ifall DHCP används eller inte. Eftersom många nätverk använder samma privata IP-adressrymd är det lätt att komma från ett nätverk med nästan rätt konfiguration till ett annat. Bara ipconfig visar rätt resultat, IP-adresserna är samma i bägge nätverken.

Vad har Subnätmasken för uppgift för din dator?

En IP-adress kombineras alltid ihop med en subnätmask, och det är subnätmasken som bestämmer hur stor del av IP-adressen som är IP-nät och hur stor del som är adresser inom IP-nätet. Följaktligen, vad betyder ethernet saknar giltig ip-konfiguration?

Det finns flera olika orsaker till varför ethernet inte har giltig ip-konfiguration. En av orsakerna är att nätverkskortet inte är aktiverat. Om nätverkskortet inte är aktiverat kommer det inte att kunna ta emot ip-adresser från DHCP-servern. En annan orsak är att nätverkskortet är konfigurerat för att använda en statisk ip-adress. Om nätverkskortet är konfigurerat för att använda en statisk ip-adress men DHCP-servern är inte konfigurerad för att tillhandahålla en statisk ip-adress kommer ethernet inte att ha giltig ip-konfiguration.

Vad är DNS inställningar?

DNS-inställningar är inställningar för hur en dator eller en annan enhet hämtar och använder DNS-information (Domain Name System). DNS-inställningarna inkluderar en lista över DNS-servrar som används för att konvertera en webbadress till en IP-adress. DNS-inställningarna används också för att hämta andra information om domäner, till exempel MX-poster (Mail Exchange) för att hitta e-postservrar för en domän.

By Socrates

Hur använder du internet? :: Vad är min ipadress?
Användbara länkar