Hem > V > Vad Menas Med Skript?

Vad menas med skript?

– (script) – program som utför uppgifter i andra program. – Skript automatiserar arbetsuppgifter som annars skulle utföras steg för steg av användaren. De körs inte direkt mot operativsystemet, som vanliga program, utan de förutsätter specifika program som de arbetar mot.

Läs mer

Med detta i åtanke, hur gör man ett script?

För att skapa ett skript använder man ett skriptspråk. Ett skriptspråk är ett programmeringsspråk som används för att skapa automatiserade processer. De flesta skriptspråk är tolkningsspråk, vilket innebär att de inte kräver att man kompilerar koden innan den körs. Detta gör skriptspråk mycket lättare att använda än kompilerade språk som t.ex. C eller Fortran.
Skriptspråk används ofta för att automatisera uppgifter som annars skulle vara mycket tidskrävande att göra manuellt. Ett exempel på detta är att skapa en webbsida. Med ett skriptspråk som PHP eller Perl kan man skapa ett program som automatiskt genererar webbsidor baserat på en databas. Detta är mycket snabbare och enklare än att göra allt manuellt.
Det finns ett antal olika skriptspråk att välja mellan, beroende på vilket syfte man har. De vanligaste är PHP, Perl, Python och Ruby. Man kan också fråga vad är ett skript på datorn?

En kan också fråga vad en skript är på datorn?
Ett skript är ett kort program eller ett kommando som automatiserar en uppgift. Skripten används ofta för att automatisera upprepade eller komplexa uppgifter som annars skulle kräva mycket tid och ansträngning.

By Kyl Spruit

Hur länge kommer Skype finnas? :: Hur fungerar ett RAM minne?
Användbara länkar