Hem > H > Hur Man Räknar Ut Arean På En Romb?

Hur man räknar ut arean på en romb?

Arean är basen gånger höjden delat med 2.

Läs mer

Därmed, hur räknar man ut ytan?

Arean av en rektangel får du genom att multiplicera basen med höjden. Mät både basen och höjden i samma enhet, och få svaret i den enheten i kvadrat. En kvadrats area får du om du tar vilken av kvadratens sidor som helst multiplicerat med sig själv. Dessutom, hur räknar man ut cm2? En kvadrat vars sidor är 1 cm säger vi har arean 1 kvadratcentimeter. Detta skrivs 1 cm2. Den är ungefär såhär stor: För större ytor används dm2, m2 eller km2.

Hur kan en Parallelltrapets se ut?

En parallelltrapets har 2 sidor som är parallella som inte är lika långa, och 2 sidor som är lika långa med inte är parallella. I bilden till höger ser du en likbent parallelltrapets. Arean av en parallelltrapets räknar du alltid ut på samma sätt, oavsett om den är likbent eller inte. Vad är arean och omkretsen på figurerna? En figurs omkrets är den sammanlagda längden av de linjer och/eller kurvor som avgränsar figuren. För fyrhörningar gäller att de alltid har fyra sidor, och om man summerar längden på dessa fyra sidor så får man fyrhörningens omkrets.

Dessutom, hur stor area har en cirkel med radien 12 3 m?

Cirkelns area

C=2πr, där r är cirkelns radie.
Med tanke på detta, vad är skillnaden mellan romb och parallellogram? Både i en parallellogram och i en romb är sidorna parvis parallella, och vinklarna parvis lika. Skillnaden är att i en romb är alla fyra sidorna lika långa - i en parallellogram kan det finnas två långa och två korta sidor.

Med detta i åtanke, hur räknar man ut arean på en cirkel åk 6?

Vi får ett exempel hur vi kan beräkna arean på cirkeln i filmen där radien är 3cm. När vi beräknar arean på ett ungefär får vi: 3 x 3 x 3 = 27 cm². Om vi beräknar arean mer exakt och använder oss av π får vi arean: π x 3 x 3 = 28,26 cm². Det betyder att det är rimligt att räkna med π ≈ 3 då 27 är nära 28,26. Och därefter, hur räknar man ut en kvadratmeter?

Först mäter man en av sidorna av kvadraten i meter. Sedan går man upp i kvadrat på detta mått (m^2). Därefter delar man detta tal med två för att få arean av kvadraten.

Därefter, hur omvandlar man meter till kvadratmeter?

Först måste du bestämma hur stor ytan är i kvadratmeter. Detta görs genom att multiplicera längden av arean med bredden.

By Annabell Tunon

Hur förklarar man area? :: Hur länge sparas mail i Outlook?
Användbara länkar