Hem > H > Hur Skriver Man Tilde?

Hur skriver man tilde?

För att skriva tilde-tecknet på ett svenskt Windows-anpassat tangentbord hålls "Alt Gr"-tangenten nere och samtidigt trycka på tangenten till höger om "Å", följt av ett tryck på mellanslagstangenten om man bara vill ha tilde (~), eller exempelvis "o" om man vill ha "õ".

Läs mer

Hur ser gånger tecknet ut?

Multiplikation (gånger)

Multiplikation skrivs med en punkt, ett x eller en * (asterix).
Hur får man grader på tangentbordet Iphone? Telefon. Med Iphone/Ipad, klicka på 123 på tangentbordet. Långklicka på nollan och välj gradtecknet.

Hur gör man ett och tecken?

För att infoga symboler och specialtecken via tangentbordet behöver men trycka på och håller ned ALT-tangenten samtidigt som man skriver teckenkoden på den numeriska delen av tangentbordet. Följaktligen, hur gör man grader tecken chromebook? Prova alt+ctrl+2 och blanksteg.

Med detta i åtanke, varför försvinner snabel-a?

Hej! Det brukar vara ett annat program som lagt beslag på tangentkombinationen Alt+2, oftast något program från datortillverkaren som är till för att kontrollera någon hårdvara. Hur gör man ett snabel-a på Apple dator? På ett tangentbord som är "Svensk Pro" (standardtangentbord för en Macbook) så når man "snabel-a" genom alt-tangenten plus 2. Alltså håll ner alt-tangenten och samtidigt när den är nertryckt, tryck på 2.

Hur ser ett snabel-a ut?

Tecknet @, vanligen uttytt snabel-a eller at-tecken (uttal: [æt]), används bland annat i e-postadresser för att skilja mottagarens namn från domänadressen. Följaktligen, hur skriver man i med två prickar?

De två punkterna kallas ellips och det finns tre sätt att skriva dem:
1. Använd ellipstecknet på tangentbordet. På en Mac är detta alternativ+semikolon. På en Windows-dator är det alt+0133.
2. Använd det inbyggda ellipstecknet i ditt ordbehandlingsprogram. I Microsoft Word kan du till exempel infoga en ellips genom att gå till Infoga > Symbol > Fler symboler och sedan välja ellipstecknet i listan.
3. Skriv tre punkter i rad. Detta skapar en ellips, även om den kanske inte formateras korrekt (beroende på ditt ordbehandlingsprogram).

Hur får man bort ordförslag på iPhone?

Det finns några sätt att ta bort ordförslag på din iPhone. Ett sätt är att gå till Inställningar > Allmänt > Tangentbord och sedan stänga av alternativet "Förslag". Ett annat sätt är att trycka länge på tangentbordet och välja alternativet "Diktering", vilket också inaktiverar förslagen. Slutligen kan du helt enkelt ignorera förslagen genom att trycka på "X" bredvid dem.

By Monjo Arnzen

Hur skriver man en upphöjd siffra? :: Vilka tangenter för emojis?
Användbara länkar