Hem > H > Hur Ändrar Man Storlek På Powerpoint?

Hur ändrar man Storlek på PowerPoint?

Starta PowerPoint. Gå till fliken Arkiv i verktygsfältet och välj Nytt. Dubbelklicka sedan på den tomma presentationen för att skapa en ny, tom presentation. Gå sedan till fliken Design, klicka på Bildstorlek och välj den storlek du vill använda som standard.

Läs mer

Hur sparar man ner en PowerPoint?

Klicka på fliken Arkiv. Klicka på Spara som och gör sedan något av följande: Om en presentation bara kan öppnas i PowerPoint 2010 eller PowerPoint 2007 går du till listan Spara som och väljer PowerPoint Presentation (*. pptx). Och en annan fråga, vad är ppt förkortning för? Filförkortningen ppt är dataformatidentifieraren för Microsofts PowerPoint interaktiva presentationsprogram PowerPoint.

Därmed, hur gör man en video i powerpoint?

Klicka på den bild i PowerPoint där du vill lägga till videon. Klicka på Video > Onlinevideo på fliken Infoga. I rutan Från en inbäddningskod för videoklipp klistrar du in inbäddningskoden och klickar sedan på pilen. En videorektangel placeras på bilden och du kan flytta och ändra storlek på den som du vill. Och därefter, hur bädda in film i powerpoint? På fliken Infoga klickar du på Video och sedan på Film från fil. I dialogrutan Välj en film markerar du filen som du vill infoga. Om du vill bädda in video på bilden klickar du bara på Infoga.

Hur gör man bilden större?

Öppna filen som du vill ändra i appen Förhandsvisning på datorn. Välj Verktyg > Justera storlek och markera sedan Sampla om bild. Ange ett lägre värde i fältet Upplösning. Den nya storleken visas längst ner. Med detta i åtanke, hur stor är 16 9? 16:9 (eller 1,78:1) är ett bildformat som i dag är standard för TV-apparater och datorbildskärmar. 16:9 formatet började användas flitigt när TV-sändningar började produceras i detta format. Därefter har även datorskärmar gått över från mer kvadratiska format till 16:9.

Var hamnar inspelningar i PowerPoint?

När du är färdig med inspelningen ska du spara och dela presentationen som ett PowerPoint-bildspel eller video.

  • Välj Arkiv.
  • Välj ett alternativ som Spara eller Exportera. Inspelningen spelas då upp automatiskt när någon öppnar presentationen.
Folk frågar också hur sparar man en powerpoint till pdf?

Det finns några olika sätt att spara en PowerPoint-presentation som PDF-dokument. Ett sätt är att gå till menyn Arkiv och välja Spara som. I dialogrutan Spara som väljer du PDF från rullgardinsmenyn och klickar sedan på Spara. Ett annat sätt är att använda verktyget Office Export PDF. Detta gör du genom att gå till menyn Arkiv och välja Exportera. I dialogrutan Exportera väljer du Ändra filtyp och väljer sedan PDF från rullgardinsmenyn.

Hur spelar man in ljud i PowerPoint?

Det finns några olika sätt att spela in ljud i PowerPoint. Ett sätt är att använda den inbyggda inspelningsfunktionen. Detta gör du genom att gå till fliken Infoga och klicka på ikonen Spela in ljud. Då öppnas dialogrutan Spela in ljud. Här kan du välja att spela in ljudet via datorns mikrofon eller via en extern mikrofon. När du har gjort ditt val klickar du på inspelningsknappen och börjar tala. När du är klar klickar du på knappen Stopp och sedan på knappen Spara.
Ett annat sätt att spela in ljud i PowerPoint är att använda ett ljudinspelningsprogram från en tredje part. Det finns många olika program tillgängliga, så du måste välja ett som är kompatibelt med din dator. När du har installerat programmet öppnar du PowerPoint och går till fliken Infoga. Klicka på ikonen Ljud och klicka sedan på alternativet Spela in ljud från fil. Hitta filen som du vill infoga och klicka sedan på knappen Infoga.
Om du vill inkludera ljud som redan finns lagrat på din dator kan du använda fliken Infoga för att infoga det i din PowerPoint-presentation. Detta gör du genom att gå till fliken Infoga och klicka på ikonen Ljud. Klicka på alternativet Infoga ljud från fil och leta sedan upp den fil som du vill infoga. När du har hittat den klickar du på knappen Infoga.

By Alie

Varför heter det PowerPoint? :: Vad är FAT 32?
Användbara länkar