Hem > V > Vilket Språk Är Svårast Att Lära?

Vilket språk är svårast att lära?

Enligt amerikanska Foreign Service Institute är det mandarin, arabiska och japanska som är världens svåraste språk att lära sig för den som är engelskspråkig. För att komma fram till detta har myndigheten placerat världens språk i fyra kategorier baserat på hur lång tid respektive språk i snitt tar att lära sig.

Läs mer

Vilket är de svåraste språket?

Mandarin

Det kan vara det mest talade språket i världen, men det är särskilt utmanande för engelsktalande. Det talas ofta om att det är det svåraste språket i världen att lära sig(och verkligen det svåraste språket på den här listan!).
Vilket är det svåraste språket i Europa? Finska anses vara det svåraste språket i Europa, enligt många. Därefter följer ryska och grekiska språket som svåra att lära sig och utöva. Det visar en undersökning som kurser.se har utfört om språk.

Dessutom, vilket är världens enklaste språk?

1. Norska och danska. Även om norska är lite lättare att lära sig, får våra grannspråk dela på förstaplatsen – på grund av att strategierna för att som svensk lära sig dem är så pass lika. Vilket är det bästa språket att lära sig? Här är fem språk du ska lära sig för att stå ut ur mängden, utan inbördes ordning:

  • PORTUGISISKA.
  • MANDARIN / KINESISKA.
  • FRANSKA.
  • SPANSKA.
  • TYSKA.

Är svenska ett svårt språk att lära sig?

Är det lätt eller svårt att lära sig svenska, jämfört med andra språk? Egentligen finns det inget självklart svar på frågan för det beror naturligtvis på vilket modersmål du har. Men för den som har ett icke-skandinaviskt modersmål finns det en del besvärliga stötestenar i svenskan. Följaktligen, Är arabiska svårt? Att lära sig arabiska är rätt svårt, iallafall om du endast kan prata och skriva svenska och engelska. Det är en väldigt stor skillnad på hur arabiska skrivs och hur det talas. Språket är även uppdelad i olika dialekter, beroende på vilket land du besöker.

Därmed, Är polska svårt?

Faktum är att polska inte alls är det svåraste språket att lära sig, även om det visserligen inte är lika lätt som exempelvis engelska. På motsvarande sätt, vilka andra språk liknar svenska?

Svenska är ett nordgermanskt språk, och som sådant är det nära besläktat med andra nordgermanska språk som danska, norska och isländska. Svenskan liknar också tyskan och nederländskan, som båda är västgermanska språk.

Vilket språk är mest likt latin?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga eftersom det beror på ett antal faktorer, inklusive de specifika egenskaper hos latin som beaktas och de språk som jämförs. Vissa forskare har dock hävdat att språk som italienska, franska, portugisiska och spanska är de språk som är mest lika latin, medan andra har föreslagit att slaviska språk som kroatiska och slovenska också är ganska lika.

By Bohlin

Hur många ord är det i det arabiska språket? :: Hur får man Word gratis?
Användbara länkar