Hem > N > När Spärras Bankid?

När spärras BankID?

Om du förlorat ditt BankID, ett kort eller säkerhetsdosan är det viktigt att omedelbart spärra dessa. Vi hjälper dig dygnet runt. Körkort spärrar du hos Transportstyrelsen.

Läs mer

Vad gör man om BankID är spärrat?

Ditt BankID kan spärras av flera orsaker. Det kan bland annat bero på att du slagit in fel kod för många gånger, eller på att gilltighetstiden gått ut. Kontakta banken som utfärdat ditt BankID för att beställa ett nytt. Hur låser man upp ett spärrat BankID? Så här gör du:

  1. Öppna BankID:s säkerhetsprogram på din dator.
  2. Markera ditt kort och klicka på knappen "Manage PIN"
  3. Välj legitimera eller underteckna i rullgardinsmenyn, beroende på vilken funktion som är låst.
  4. Klicka på knappen "Unblock PIN"
  5. Följ instruktionerna som dyker upp i din kortläsare.

Varför har mitt BankID spärrats Nordea?

Problem i BankID-appen

Starta om BankID-appen alternativt starta om telefonen/surfplattan och försök sedan på nytt. Kontrollera giltighetstiden på ditt Mobila BankID genom att i appen klicka på inställningar och därefter ditt namn.
Och en annan fråga, kan man låsa upp ett spärrat kort? Tyvärr finns det inget sätt att "låsa upp" ditt kort om det har blivit spärrat. Du måste beställa ett helt nytt kort om du inte kommer ihåg din gamla pin. Om du kan din gamla pin räcker det med att beställa ett ersättningskort. Du kan beställa ett nytt kort vi din internetbank, Telefonbank eller på närmaste bankkontor.

Och en annan fråga, varför är mitt bankid spärrat handelsbanken?

Spärra BankID

Var uppmärksam på bedrägeriförsök. Inloggning ska alltid ske på ditt eget initiativ. Lämna aldrig ut svarskoder på telefon.
Och en annan fråga, hur många försök innan kortet spärras? Om du slår fel pinkod för ditt kort tre gånger i rad kommer ditt kort att spärras tillfälligt. Efter 24 timmar släpps spärren och du kan använda ditt kort och din pinkod igen. Om du har glömt pinkoden kan du hämta den igen i appen genom att klicka på Konton & Kort, välja ditt kort och trycka på Min pinkod.

Hur återställer man BankID?

Aktivera ett BankID i telefonen eller surfplattan om du inte redan har ett. Öppna BankID-appen och gå till Inställningar. Aktivera fingeravtryck med menyvalet Touch ID för BankID (iPhone/iPad) eller Fingeravtryck för BankID (Android). Följ anvisningarna i BankID-appen. Hur får man sin aktiveringskod till BankID?

För att få din aktiveringskod för BankID måste du kontakta din bank eller ditt finansinstitut. De kan ge dig koden för att aktivera ditt BankID.

Följaktligen, hur laddar man ner bankid till ny telefon?

Om du har en ny telefon måste du ladda ner BankID-appen från appbutiken. När du har installerat appen öppnar du den och följer instruktionerna för att skapa ett nytt BankID.

By Melva Paisley

Hur får man tillbaka sitt BankID? :: Hur gör jag för att förnya mitt BankID?
Användbara länkar