Hem > H > Hur Mycket Tjänar En Barnboksförfattare?

Hur mycket tjänar en barnboksförfattare?

Bland dem som i huvudsak lever på sitt skrivande är snittlönen 120 000 kronor per år före skatt. Räknar man in de författare som arbetar vid sidan av sitt författarskap stiger lönen till 210 000 kronor per år. För många är det svårt att få författande att generera en jämn inkomst under många år.

Läs mer

Följaktligen, vem har gjort barnens bibliotek?

Författaren Ebba Hyltmark skriver om kärlek

Barnens bibliotek har över 250 faktatexter och intervjuer med författare och illustratörer. En av dom är Ebba Hyltmark. Hon skrev sin första bok redan i nian och har det senaste året skrivit en lättläst ungdomsbokserie om kärlek.
Och en annan fråga, vem är en författare? Med författare avses i första hand skribenter som skriver skönlitteratur enligt Svenska Akademiens ordbok; skribenter av annan litteratur – främst inom epik – kallas bland annat skriftställare, journalister och informatörer.

Och därefter, vilken läsplatta är bäst?

bästaläsplattan

  • Kobo Clara HD - BÄST I TEST LÄSPLATTA. Med det mesta du behöver.
  • Kobo Libra 2 - BÄSTA PREMIUMVAL.
  • Kobo Libra H2O.
  • Kobo Sage.
Vad kostar Bokus play? En bok per månad för 79 kr per månad. Du får en ny bokkredit varje månad som gäller för valfri bok i Bokus Play-sortimentet. Du kan fritt provlyssna och provläsa alla böcker i 30 minuter innan du bestämmer dig för vilken bok du vill lyssna klart på.

Med hänsyn till detta, kan man försörja sig som författare?

Som författare bör dina huvudsakliga inkomster komma från bokförsäljningen. Men det finns också andra inkomstkällor. Du kan föreläsa på skolor och bibliotek eller hålla skrivkurser. Författarcentrum arrangerar författarbesök i skolor, på bibliotek och kulturföreningar med mera. Med tanke på detta, hur många barnböcker ges ut varje år? Förra året kom det ut 2.532 barn- och ungdomsböcker i Sverige: ett nytt rekord. Men utgivningen har ökat konstant de senaste tjugofem åren, konstaterar Svenska barnboksinstitutet i sin årliga rapport Bokprovningen. Barnboksinstitutet är ensamt om att göra den sortens analyser och statistik.

Man kan också fråga hur stor upplaga bok?

Det beror på genre, vilka distributionsvägar och kontaktnät du har. Men det jag vet är att det finns etablerade författare på större förlag som gett ut flera böcker tidigare som ändå inte lyckas sälja mer än ett par hundra exemplar. Snittupplagan för en debutant (skönlitteratur) på ett etablerat förlag är runt 800 ex. Vem illustrerar Musse och Helium?

Den nuvarande konstnären för Musse Pigg är Tony Anastasio, som har arbetat för företaget sedan 1998. Han har arbetat med ett antal spelfilmer, bland annat "Frozen" och "Big Hero 6". Den nuvarande konstnären för Helium är Mark Henn, som har arbetat för företaget sedan 1980. Han har arbetat med ett antal långfilmer, bland annat "Den lilla sjöjungfrun" och "Skönheten och odjuret".

Varför har vi Barnboksvecka?

Bokveckan är en tid då skolor och bibliotek över hela landet firar böcker och läsning. Det är ett tillfälle för barn att se hur roligt det kan vara att läsa och att träffa några av sina favoritförfattare och illustratörer. Det är också en tid för vuxna att dela sin kärlek till läsning med barnen.

By Schargel

Vem är illustratör till Musse och Helium? :: Vad gör en författare?
Användbara länkar