Hem > H > Hur Gör Man Bankid För Ungdom?

Hur gör man BankID för ungdom?

Be barnet ladda ner apparna: BankID säkerhetsapp, Swish och Swedbank Privat-appen på sin nya mobil. Du som förälder aktiverar tjänsterna i din egen app under menyn Övriga tjänster - Barns tjänster. Om barnet hade ett Mobilt BankID på sin gamla mobil så behöver du först spärra det gamla innan du beställer ett nytt.

Läs mer

Kan man ha både BankID och mobilt BankID?

Ja, ditt BankID är knutet till BankID säkerhetsapp i din mobiltelefon eller surfplatta. Om du har flera mobiltelefoner och/eller surfplattor kan du ha ett BankID kopplat till varje sådan enhet. Med tanke på detta, när måste man ha bankid? BankID är en e-legitimation som du använder för att identifiera dig med på internet, till exempel hos banken, Försäkringskassan eller olika företag. Det finns tre olika typer: BankID på fil, BankID på kort och Mobilt BankID. Du beställer BankID i din internetbank.

Vilket är säkrast mobilt BankID eller BankID på fil?

Om din unika del lagras på en speciell hårdvara, BankID på kort, gäller det att bevara hårdvaran på ett säkert ställe och att välja en bra PIN-kod. Om den istället lagras i en dator eller mobiltelefon/läsplatta finns den på en pryl som är uppkopplad mot internet och därmed kan utsättas för attacker den vägen. Hur får jag Covidbevis utan BankID? Till dig som saknar e-legitimation men har en folkbokföringsadress. Du kan beställa ditt covidbevis genom att skriva ut, fylla i och posta denna blankett. Beviset skickas till din folkbokföringsadress.

Och en annan fråga, Är det något fel på bankid?

Det finns ingen information om tidigare avbrott. Vad har hänt med BankID? Ett stort antal Android-användare har under de senaste dygnen stött på problem med plötsliga avstängningar av olika appar, däribland BankID-appen. Problemet beror på ett fel i Android som introducerades i samband med en Android-uppdatering. Så här åtgärdar du felet: Öppna Google Play.

Kan man logga in på Swedbank med kodkort?

Välj om du vill aktivera utökat BankID med säkerhetsdosa, kodkort eller Digital ID-kontroll (svenskt pass/nationellt ID-kort - ej körkort). Med detta i åtanke, hur får man en aktiveringskod till bankid?

För att få en aktiveringskod för bankid måste du kontakta din bank eller ditt finansinstitut. De kommer att kunna ge dig den nödvändiga koden.

Hur använder man kodkort Swedbank?

Det finns inget universellt svar på denna fråga, eftersom de specifika stegen för att använda ett kodkort från Swedbank varierar beroende på det enskilda kortet och den önskade transaktionen. Några tips för att använda kodkort från Swedbank kan dock vara:
-För att kunna använda ett kodkort från Swedbank måste du ha det fysiska kortet i din ägo.
-Swedbanks kodkort har vanligtvis en 16-siffrig kod som du måste ange för att genomföra en transaktion.
-När du använder ett kodkort från Swedbank kan du bli ombedd att ange din PIN-kod utöver den 16-siffriga koden.
- Se till att förvara ditt kodkort på ett säkert ställe, eftersom det innehåller känslig information som kan användas för att komma åt ditt konto eller göra obehöriga köp.

By Ferd Zwolensky

Kan man ha mer än ett BankID på samma telefon? :: Vad är en förklarande Faktatext?
Användbara länkar