Hem > V > Vilken Chatt Är Bäst?

Vilken chatt är bäst?

Chatta

  • Väldigt många använder WhatsApp eftersom den är lättanvänd och är kompatibel med olika slags mobiltelefoner.
  • Ladda ner Messenger här: Dator; Android, iOS.
  • Ladda ner Signal här: Dator; Android; iOS.
  • Ladda ner Discord här: Dator; Android; iOS.
  • Ladda ner Slack här: Dator; Android; iOS.

Läs mer

Man kan också fråga vilka appar är krypterade?

Signal är en app som finns både till mobiler och datorer, för Android och IOS, som krypterar meddelanden, röstsamtal och videochatt. Den är lika enkel att använda som Messenger eller Whatsapp, men är mycket säkrare. Folk frågar också hur fungerar google chat? Det går att skicka meddelanden till en person eller grupp i Google Chat på samma sätt som i klassiska Hangouts, men med utökade funktioner. Google Chat är tillgängligt i Gmail. Det går även att använda Google Chat på webben och på mobilen med appar för Android, iOS och datorer.

Och därefter, vad är det för skillnad på messenger och whats whatsapp?

Många frågor. Nyheten har fått stor uppmärksamhet i techvärlden och en del funderingar kring vad det betyder för användarna har väckts. Till skillnad från Messenger så kräver inte Instagram eller WhatsApp att användare använder sina riktiga namn. Där räcker det med användarnamn som kan bestå av lite vad som helst. Därmed, vad kan man använda istället för whatsapp? Om skribenten

  • WhatsApps säkerhetshål.
  • De 5 bästa alternativen till WhatsApp - Dessa appar kommer att bibehålla din integritet och hålla dig säker.
  • Signal.
  • Threema.
  • Telegram.
  • Wire.
  • Riot.IM.

Kan man vara hemlig på WhatsApp?

WhatsApps end-to-end-kryptering används när du skickar meddelanden till en annan person med Whatsapp Messenger. End-to-end-kryptering ser till att bara du och personen du kommunicerar med kan läsa eller lyssna på det som skickas och ingen annan, inte ens WhatsApp. Detta beror på att meddelandena säkras med ett lås. Vad är en hemlig konversation på Messenger? Hemliga konversationer

Nu kan du starta krypterade konversationer i Messenger som ingen kan se. Genom en "end-to-end"-kryptering kan inte ens Facebook se meddelandena. Du aktiverar läget genom att starta en konversation som vanligt och trycker sedan på "Gå till hemlig konversation" – bara att chatta i hemlighet.

Därmed, kan man bli avlyssnad på whatsapp?

Polisen har sedan tidigare möjlighet att avlyssna internet- och telefontrafik, men enligt regeringens utredning är i dag knappt tio procent av trafiken okrypterad. Alla populära meddelandetjänster som WhatsApp, Signal, Wickr, Messenger med flera krypterar numera trafiken som blir mycket svår att knäcka. Med hänsyn till detta, vem står bakom appen signal?

Det är faktiskt några olika team som står bakom Signal, som alla arbetar tillsammans för att skapa en säker meddelandeapp. Projektet är öppen källkod, så vem som helst kan bidra till koden. Signal-huvudteamet består av några kärnutvecklare, däribland Moxie Marlinspike, som skapade den ursprungliga appen. Det finns också ett antal andra bidragsgivare som hjälper till med saker som design, översättning och användarstöd.

Kan polisen spåra Signal?

Ja, polisen kan spåra Signal. Signal använder end-to-end-kryptering, vilket innebär att de enda som kan läsa dina meddelanden är de personer som du kommunicerar med. End-to-end-kryptering är dock inte perfekt, och det finns sätt för brottsbekämpande myndigheter att kringgå den.
Om brottsbekämpande myndigheter har en fullmakt kan de till exempel gå till Signals servrar och begära tillgång till dina meddelanden. Signal kan också tvingas att lämna ut information om vem du kommunicerar med och när.
Om de brottsbekämpande myndigheterna övervakar din telefons position kan de dessutom se när du använder Signal och ungefärligen bestämma var du befinner dig.

By Jemy Weisenberg

Hur får man kontakt med Arbetsförmedlingen? :: Vad är skillnaden på pressfrihet och tryckfrihet?
Användbara länkar