Hem > V > Vad Är Lösenordet Till Min Router?

Vad är lösenordet till min router?

Varje enhet som ska anslutas till det trådlösa nätverket måste därför ställas in med en speciell säkerhetsnyckel. Nyckeln är den teckenföljd som står på undersidan eller baksidan av din router. Den kan även kallas WPA, PSK, Wireless Key eller Lösenord.

Läs mer

Hur loggar jag in på min router ComHem?

Om ni har ComHem och har deras "WiFi Hub C2" router så kan ni göra såhär:

  1. Öppna er webbläsare och gå till http://192.168.0.1.
  2. Logga in med:
  3. Scrolla ner så ser ni era WiFi-anslutningar.
  4. Nu får ni upp konfigurationen för ert WiFi.
Folk frågar också vilka lampor ska lysa på routern comhem? Routerns Powerlampa kommer att blinka grönt i några minuter innan den går över till ett fast grönt sken. Därefter blinkar Internetlampan och WiFi-lamporna medan de startar upp och övergår sedan till fast sken. Om du har anslutit något i LAN-portarna på baksidan kan även LAN-lampan lysa grönt.

Dessutom, hur kan jag se mitt wifi lösenord?

I status för trådlöst nätverk väljer du Egenskaper för trådlöst nätverk. I Egenskaper för trådlöst nätverk väljer du fliken Säkerhet och markerar sedan kryssrutan Visa tecken. Ditt Wi-Fi nätverkslösenord visas i rutan Nätverkssäkerhetsnyckel. Med hänsyn till detta, hur gör man om man glömt lösenordet till routern? Om du inte kan logga in i routern:

Om den trådlösa adaptern är på ska du kontrollera att du INTE är ansluten till ett annat trådlöst nätverk. – Tyvärr finns det inget sätt att återställa ett förlorat eller glömt lösenord för en router eller åtkomstpunkt. Du måste därför återställa enheten till fabriksinställningarna.

Med hänsyn till detta, hur hittar jag min nätverksnyckel?

Du hittar det trådlösa nätverkets namn på baksidan eller undersidan av din router, benämnt Network Name. Där hittar du också en tio tecken lång säkerhetsnyckel (Wireless Key). Den använder du när du ska mata in säkerhetsnyckeln, kallas även nätverksnyckel, WPA-nyckel, WPA-PSK-nyckel eller WPA-key. Varför kan jag inte logga in på routern? Lösning 1 Åtgärda den fysiska anslutningen

En sitter något avskild från de andra. Med den porten ansluts du till internet via kabel- eller DSL-anslutning. (Vissa routrar tillåter en USB-anslutning här.) Vilken som helst av de andra Ethernet-portarna kan användas för att ansluta routern till datorn.

Kan inte ansluta till WiFi Comhem?

Dra ut strömkabeln ifrån din router och koppla bort kringutrustning samt vänta 10 sekunder. Anslut sedan strömkabeln till routern och starta därefter upp din utrustning igen. Testa att slå av ditt trådlösa nätverk samtidigt som du endast har en dator ansluten med kabel till din router. Hur loggar man in på WiFi?

Om du antar att du vill veta hur du loggar in på ett trådlöst nätverk:
Det första du behöver göra är att se till att din dator är utrustad med ett trådlöst nätverkskort. Om du inte är säker kan du vanligtvis se det genom att titta efter en antenn på sidan eller baksidan av datorn. När du har bekräftat att datorn har ett trådlöst nätverkskort måste du se till att det är påslaget. Detta görs vanligtvis med hjälp av en fysisk strömbrytare på sidan eller baksidan av datorn, eller genom att trycka på en funktionstangent på tangentbordet (vanligtvis en av F-tangenterna).
När ditt trådlösa nätverkskort är påslaget måste du hitta ett trådlöst nätverk att ansluta till. Om du är hemma bör du redan ha en trådlös router installerad som du kan ansluta till. Om du befinner dig på en offentlig plats, t.ex. ett kafé eller bibliotek, kan du vanligtvis hitta namnet på det trådlösa nätverket genom att leta efter en skylt nära ingången.
När du har hittat ett trådlöst nätverk som du kan ansluta till bör din dator automatiskt visa en popup-fönsterruta som frågar efter lösenordet. Om den inte gör det kan du vanligtvis öppna datorns nätverksinställningar och hitta listan över tillgängliga nätverk där. När du väljer det nätverk du vill ansluta till kommer den att be dig om lösenordet.
Ange lösenordet för det trådlösa nätverket och tryck på enter. Om lösenordet är korrekt bör din dator ansluta till nätverket och du bör kunna börja använda internet!

Vad betyder symbolerna på routern?

Symbolerna på en router representerar de olika portar som är tillgängliga på enheten. Det finns vanligtvis fyra portar på en router som är märkta med symbolerna WAN, LAN, WLAN och USB. WAN-porten används för att ansluta routern till ett modem, medan LAN-porten används för att ansluta routern till en dator eller andra enheter. WLAN-porten används för att ansluta routern till ett trådlöst nätverk och USB-porten används för att ansluta routern till en USB-enhet.

By Ulita

Vilken router passar till comhem? :: Vilken typ av internetanslutning har jag?
Användbara länkar