Hem > V > Vad Menas Med Heuristisk?

Vad menas med heuristisk?

heuristiʹk [hɛv-] (av grekiska heuriʹskō 'finna', 'upptäcka'), dels metod för att upptäcka eller bilda ny relevant kunskap, dels läran om sådana metoder.

Läs mer

Vad är en heuristisk utvärdering?

Heuristisk utvärdering är en metod för att utvärdera användbarheten i digitalt system. Utvärderingen ger råd och riktlinjer för att identifiera brister som behöver åtgärdas. Utvärderingen genomförs av en användbarhetsexpert tillsammans med användare. Därmed, hur uttalas heuristik?

Det korrekta uttalet av heuristik är "hyoo-ris-tiks".

Varför heuristisk utvärdering?

Heuristisk utvärdering är en teknik som används för att identifiera användbarhetsproblem i ett användargränssnitt. Den utförs vanligtvis av ett team av utvärderare som undersöker gränssnittet och bedömer dess överensstämmelse med en uppsättning heuristiker, eller riktlinjer, för god design. Heuristiken är baserad på expertutlåtanden om vad som kännetecknar ett bra användargränssnitt.
Heuristisk utvärdering är ett viktigt verktyg för användbarhetstestning eftersom den kan utföras relativt snabbt och billigt. Den är också användbar för att identifiera ett brett spektrum av användbarhetsproblem. Heuristisk utvärdering har dock vissa begränsningar. För det första är utvärderingen subjektiv och bygger på utvärderarnas åsikter. För det andra är det möjligt att de heuristiker som används i utvärderingen inte är lämpliga för alla typer av användargränssnitt. Slutligen identifierar den heuristiska utvärderingen inte alltid alla användbarhetsproblem.

By Seaver Goates

Kan man se var en iPhone befinner sig? :: Hur många har dömts för hets mot folkgrupp?
Användbara länkar