Hem > V > Vad Händer Om Man Köper En Stulen Telefon?

Vad händer om man köper en stulen telefon?

Vad säger lagen om god tro? Sedan 2003 gäller nya bestämmelser när det gäller att handla i ”god tro”. I korthet innebär det att den som medvetet eller omedveten köper en vara som visar sig vara stulen blir tvungen att lämna tillbaka varan till den ursprunglige ägaren utan att få några pengar tillbaka.

Läs mer

Med hänsyn till detta, kan man spåra en telefon utan sim kort?

Google har också applikation "Hitta min enhet" som även kan laddas ner direkt från Google Play. Det är bara att logga in i ditt Google konto och välj den enhet som du letar efter samt aktivera "Platstjänster" i inställningarna för din telefon. Sedan kan du även spåra den försvunna mobilen med Google Maps. Kan man spåra Iphone utan SIM kort? Leta efter din enhet på en karta

https://www.icloud.com/find för att hitta din enhet. Eller använd appen Hitta på någon av dina andra Apple-enheter. Om din iPhone, iPad eller iPod touch inte syns på listan med enheter har Hitta inte aktiverats. Du kan skydda ditt konto även om Hitta inte har aktiverats.

Med detta i åtanke, hur vet man om man har spionprogram i mobilen?

Hitta spionprogram i datorn och mobilen

Ett annat sätt du kan ta reda på om du har spionprogram android är att byta telefonabonnemang och byta ut SIM-kortet i mobilen. Sedan kan du prova ringa eller sms:a till ditt nya nummer från en annan telefon.
Därmed, kan man låsa upp en spärrad telefon? Du får ta kontakt med din "polare" så att han kan kontakta personal hos det företag som telefonen är bunden hos, så att de kan ta bort spärren. Är IMEI numret svartlistat, så är det svartlistat..så enkelt är det.

Följaktligen, vad innebär imei spärr?

En IMEI-spärr gör att det inte går att använda något SIM-kort i telefonen, och spärren är internationell. Dock går det fortfarande att använda telefonen och tex koppla upp telefonen mot ett wifi. Vad händer om man säljer stöldgods? Straff för häleri

Anses brottet som grovt, är straffskalan fängelse i mellan sex månader och upp till sex år.

Med detta i åtanke, Är det säkert att köpa begagnad mobil?

Se över operatörslås. Du vill inte göra misstaget om att köpa en iPhone, Android eller annan mobil där mobilen i sig är låst till en viss operatör. Då kommer du nämligen inte ha möjligheten att använda mobilens telefoni innan det att detta kontrakt löper ut. Med tanke på detta, måste man lämna tillbaka stöldgods?

Svaret på denna fråga beror på i vilken jurisdiktion stölden inträffade. Vissa jurisdiktioner har lagar som kräver återlämnande av stöldgods, medan andra inte har det. I allmänhet är det dock tillrådligt att återlämna stöldgods till den rättmätige ägaren om det är möjligt.

Därmed, hur vet jag om min telefon är avlyssnad?

Det finns några tecken som kan tyda på att din telefon är avlyssnad:
1. Du hör konstiga klickande, surrande eller pipande ljud när du ringer eller tar emot samtal.
2. Dina telefonsamtal tappas eller avbryts ofta.
3. Du märker ett konstigt eller oväntat beteende på din telefonräkning, till exempel samtal till nummer som du inte känner igen eller samtal som är mycket längre än vanligt.
4. Du känner dig förföljd eller övervakad, även när det inte finns någon i närheten.
5. Du har en allmän känsla av att ditt privatliv kränks.
Om du misstänker att din telefon är avlyssnad är det bästa du kan göra att kontakta din telefonleverantör och be dem kontrollera om det förekommer ovanlig aktivitet på ditt konto. De kommer att kunna tala om för dig om det har förekommit någon misstänkt aktivitet och kan kanske hjälpa dig att avaktivera eventuella avlyssningar som har placerats på din telefon.

By Benedic Mayoral

Vad betyder ❤? :: Hur kan man ta reda på var en person jobbar?
Användbara länkar