Hem > H > Hur Skriver Man En Metod I Gymnasiearbetet?

Hur skriver man en metod i gymnasiearbetet?

Metod: Här berättar du vilka typer av material som du har bearbetat och använt i din undersökning. Det kan röra sig om böcker, intervjuer, bloggar och enkäter. Det kan vara bra att till exempel intervjufrågor finns med som bilagor i slutet av arbetet. Du bör även ha med en källkritisk diskussion om materialet.

Läs mer

Därefter, vad ska jag skriva om i mitt gymnasiearbete?

oavsett vad ditt GA handlar om är det bra om du inkluderar svar på följande frågor:

  • Varför blev du intresserad av just det ämnet?
  • Vilka är de viktigaste resultaten som du kom fram till?
  • Vad överraskade dig under arbetets gång?
  • Vem kan ha nytta av de resultat du kommit fram till i ditt GA?
Därmed, vem kan man lita på internet? Svenska webbadresser hittar du på www.internetstiftelsen.se. En sak som är bra att kunna när det gäller att granska källor på webben är att känna till hur internets adressystem, det så kallade domännamnsystemet (DNS) fungerar.

Vilka källor kan man lita på och varför?

Det finns många olika källor som du kan använda för att skaffa dig mer kunskaper och insikter om vad som händer med klimatet, varför det händer och om vad man kan göra. Böcker naturligtvis, tidningar, radio och TV, broschyrer och pamfletter, Internet, föreläsningar och debatter, personer du träffar etc... Följaktligen, vad är typiskt för en fejksida på internet? Ta också en titt på sajtens Om-sida, om det finns någon, där brukar syftet framgå. Men se upp, för även den kan vara skriven för att förvilla. Ett tips är att söka på sajtens namn och se vad som sagts om den tidigare.

Man kan också fråga vad är ett källkritiskt resonemang?

Att resonera om en viss källas trovärdighet och relevans är något du gör i flera skolämnen men din källkritiska förmåga är också viktig i andra sammanhang. Ett resonemang förklarar och fördjupar din tanke och åsikt. Varför kan man lita på NE se? Tillförlitligt. Uppslagsverket är Sveriges främsta med långt över 200 000 faktagranskade uppslagsord. Bakom uppslagsorden står 4 500 ämnesexperter och en sakkunnig redaktion som bearbetar och uppdaterar artiklarna. Redaktionen ser till att materialet håller hög klass, både språkligt och innehållsmässigt.

Är ur trovärdighet?

Kännedomen om UR är fortsatt hög, såväl bland allmänheten som bland lärare. Glädjande är också att andelen som är positivt inställda till UR ökar. När det gäller trovärdighet, relevans och användbarhet ökar värdena såväl bland lärare som allmänhet. Vilka nyheter kan man lita på?

I en tid då vem som helst kan lägga ut vad som helst på internet är det svårt att veta vilka nyheter man kan lita på. Det finns dock några saker du kan leta efter för att avgöra om en nyhetskälla är trovärdig.
Först och främst ska du titta på nyhetskällan. Kommer den från en välrenommerad nyhetsorganisation eller kommer den från en blogg eller en personlig webbplats? Om den kommer från en välrenommerad nyhetsorganisation är det troligare att den är trovärdig.
För det andra, titta på artikelns författare. Har de en historia av att skriva korrekta och trovärdiga artiklar? Om så är fallet är det mer sannolikt att de är en pålitlig författare.
För det tredje, titta på datumet då artikeln publicerades. Om det är en aktuell nyhet är det troligare att den är korrekt än om det är en gammal artikel som har lagts ut på nytt.
För det fjärde, titta på innehållet i artikeln. Innehåller den saklig information som kan verifieras, eller är det mest åsikter? Om det är mest åsikter är det mindre troligt att den är trovärdig.
För det femte, titta efter eventuella fördomar i artikeln. Har författaren en anledning att vara partisk i sin rapportering? Om så är fallet kan det påverka artikelns riktighet.
Ha dessa saker i åtanke när du läser nyheter på nätet, så är det troligare att du hittar trovärdiga källor.

På motsvarande sätt, Är 1177 en säker källa?

1177 är en säker källa om du söker information om svensk hälso- och sjukvård. Webbplatsen drivs av Socialstyrelsen, en statlig myndighet. På webbplatsen finns information om en rad olika ämnen, bland annat om hälso- och sjukvård och sociala tjänster.

By Ridgley Kottenstette

Hur ser man hur mycket pengar man har på sitt kort? :: Kan man få BankID utan bank?
Användbara länkar