Hem > V > Vad Innehåller En Transistor?

Vad innehåller en transistor?

Materialet. Det vanligaste materialet för transistorer är kisel. Det är — näst efter syre — det vanligaste grundämnet i jordskorpan.

Läs mer

Och därefter, var används transistorer?

transistor, inom elektroniken en komponent tillverkad av halvledarmaterial och avsedd att användas som t. ex. förstärkare i en analog krets eller switch i en digital krets. Transistorn är den mest betydelsefulla av alla halvledarkomponenter och är byggstenen i all modern elektronik. Vad är en PNP? PNP står för progressiv nefropati, det vill säga en framskridande njursjukdom. Oftast avses den form som drabbar unga hundar och som har sin grund i en felutveckling av olika vävnader i njurarna. När hunden fortfarande bara är ett litet foster anläggs alla de filter och gångsystem som skall utgöra den färdiga njuren.

Hur fungerar en transistor som strömbrytare?

När man använder en transistor som en strömbrytare fungerar den som så att man matar den med spänning på collectorn. Detta kan man kalla för inspänningen. Utspänningen får vi på emittern. Men så länge vi inte tillför någon spänning på basen kan ingen ström flöda från collectorn till emittern. Hur många anslutningar har en bipolär transistor? En transistor har vanligen tre anslutningar (elektroder) som, i simpla termer, tillåter en spänning eller ström på en av anslutningarna att styra strömflödet genom de två andra. Man kan också se det som att det är en resistans som kan påverkas av en elektrisk ström eller spänning.

Dessutom, vad har transistorn gjort för samhället?

Transistorer fungerar som sammankopplade strömbrytare som kan slås av och på och på så sätt skicka och ta emot data. Deras stora fördel är att de är små och snabba och billiga att masstillverka. Det har gjort dem till en nyckelkomponent i modern elektronik. Vem kom på transistorn? Transistor/Uppfinnare

Vad gör en emitter?

Emittern och kollektorn är de två rören som vattnet strömmar in och ut igenom, och basen är själva kranen som kan vridas åt mer eller mindre och reglerer vattenflödet i röret. Den svaga insignalen som ansluts till basen motvarar någons hand som vrider på kranen fram och tillbaka. Följaktligen, vad menas med en ic krets?

En ic (integrerad krets) är en krets där alla eller de flesta komponenterna finns i ett enda chip.

Med hänsyn till detta, vad är det för skillnad på pnp och npn?

pnp och npn är två typer av transistorer. pnp-transistorer har ett högre spänningsfall mellan kollektor och emitter, medan npn-transistorer har ett lägre spänningsfall. pnp-transistorer används vanligtvis för tillämpningar med högre effekt, medan npn-transistorer används för tillämpningar med lägre effekt.

By Essy

Vilken typ av signal skickas från givaren till PLC n? :: Vad betyder att vara i affekt?
Användbara länkar