Hem > V > Vad Menas Med Kontextuell?

Vad menas med kontextuell?

Grundbetydelse. Sammanhang. Termen kontext syftar i regel på den betydelse som sammanhang av olika slag har: a) i fråga om påverkan på något och b) på någons uppfattning av enskilda fenomen i situationer. Alla levande varelser är mer eller mindre sammanhangskänsliga (eng: context sensitive).

Läs mer

Vad är en kontextuell tolkning?

Ordet kontextuell betyder i detta sammanhang situationsberoende eller situationsbunden. Kontextuell teologi är alltså en teologi som tar sin utgångspunkt i de olika sammanhang där människor lever. Den tolkar Gud och Guds vilja och handlande utifrån de olika situationer, eller kontexter, som vi befinner oss i. Vad innebär kontextuella omständigheter? Kontextuell betyder sammanhangsbunden. Om något är kontextuellt beroende så är utfallet beroende av sammanhanget.

Därefter, vad är en kontextuell analys?

Det kontextuella tänkandet handlar här om att man bestämmer innebörden av pedagogiska fenomen, och särskilt delar av dessa fenomen, som beroende av sitt sammanhang. Motsatsen är definitionsmässiga bestämningar av innebörd, som görs generellt, oberoende av innebördsenheternas specifika sammanhang. Vad är en kontextualisering? Att kontextualisera handlar sålunda både om att tolka något och att förstå premisserna för den egna tolkningen. Det kan innebära att fastställa den histo- riska situation där ett tecken kommit i bruk och de omständigheter som ger tecknet dess innebörd(er).

Hur används ordet kontext?

Ordet kontext är ganska vanligt förekommande. Det betyder ungefär sammanhang och används för att man ska förstå hur saker vi säger, skriver och gör ska tolkas i det sammanhang där de förekommer. Hur böjer man kontext? Kontext är ordet. Plural för kontext är kontexter, kontexterna, kontexters och kontexternas.

Vad är text och kontext?

Inom profilområdet Text och kontext undersöks texter och samtal som hör hemma inom olika domäner av samhället, särskilt utifrån frågor om samspelet mellan språk och funktion. Är kontext ett svenskt ord?

Nej, "kontext" är inte ett svenskt ord. Ett liknande ord, "kontext", finns dock på svenska. Detta ord har en innebörd som liknar "kontext", eftersom det avser de omständigheter som omger en viss händelse eller situation.

Och en annan fråga, vad är yttre kontext?

Extern kontext är allt utanför systemet som potentiellt kan påverka det. Detta omfattar miljön, användare, andra system och allt annat som kan påverka systemet i fråga.

By Alarise

Vad gör man när Instagram blivit kapat? :: Vad är Firmaskydd?
Användbara länkar