Hem > K > Kan Man Ha Vilken Router Som Helst Till Fiber?

Kan man ha vilken router som helst till fiber?

Det finns dock en del att tänka på när det gäller val av WiFi-router. Om du vill surfa trådlöst via fiber så behöver du exempelvis en särkild router för fiber. Om du däremot har bredband via kabel-tv-uttaget behöver du en WiFi-router särkilt anpassad för koaxialnätet.

Läs mer

Kan man koppla en router till en annan router?

Lite beroende på vilken router det är och exakt hur du vill koppla ihop de båda routrarna går det absolut att göra. En del routrar har ett så kallat extender-läge där de kan ta emot en trådlös signal och sedan skicka den vidare. Måste man ha en router för WiFi? För bredband via ADSL så inkluderas modem med inbyggd router alltid vid beställning, och för kabel-tv likaså. Beställer du bredband via stadsnät och fiber så finns router som en tillvalsprodukt för vissa operatörer. Vill du så kan du också köpa en egen router när du har stadsnät eller fiber.

Kan man använda en annan router än Telias?

Tjena Tee, Det går hur bra som helst! Vi följer alla standarder så det går finfint att använda en egen router. Med tanke på detta, hur vet man att routern är trasig? För att ta reda på om det är routern eller din uppkoppling som krånglar kan du välja att tillfälligt skippa routern. Om du flyttar nätverkssladden från din router till din dator betyder det att du kopplar upp dig trådbundet. Om det funkar kan du dra slutsatsen att det är routern som krånglar.

Vad är det för skillnad på modem och router?

Modemet har till skillnad från routern ingen filtrering eller brandvägg och därför kan eventuella angripare inte stoppas med ett modem och du måste därför skydda ditt nätverk med annan hårdvara. Folk frågar också hur många routrar kan man ha? Du kan inte ha mer än en router som delar ut ip-adresser i nätverket! Däremot finns många sätt att förstärka det trådlösa nätverket. Du kan ha en enkel switch i vardagsrummet, och kanske även en extra accesspunkt.

När är en router gammal?

de flesta routrar varar i ca 2 år och sedan tappar de av (bli t ex slöa) för att till sist klappa ihop totalt. Rådet var att när två-års gränsen närmar sig köp en ny router. Hur Seriekopplar man router?

För att serialisera en router måste du ansluta den till en dator via den seriella porten och sedan använda en terminalemulator för att komma åt routerns kommandoradsgränssnitt. När du har fått tillgång till CLI måste du ange följande kommandon:
enable
configure terminal
router
serial
Detta kommer att öppna routerns seriella konfigurationsmeny. Härifrån måste du ange de inställningar för den seriella porten som stämmer överens med inställningarna på din dator. När du har gjort detta måste du spara konfigurationen och starta om routern.

Med tanke på detta, hur kopplar man in en extra router?

Det finns några saker du måste göra för att ansluta en extra router. Det första du måste göra är att hitta en plats för routern. Det är viktigt att hitta en plats som ligger nära ett eluttag och har en bra signal. När du har hittat den perfekta platsen är nästa sak du behöver göra att ansluta routern till eluttaget. När routern är inkopplad är nästa sak du behöver göra att ansluta routern till modemet. Det bästa sättet att göra detta är att använda en Ethernet-kabel. När routern är ansluten till modemet är nästa sak du behöver göra att konfigurera routern. Det bästa sättet att göra detta är att använda routerns webbaserade gränssnitt.

By Zobias

Var kan man sälja bilder på sina fötter? :: Hur köper man saker på Facebook?
Användbara länkar