Hem > V > Vad Handlar Mark Twains Böcker Om?

Vad handlar Mark Twains böcker om?

Mark Twains böcker handlar ofta om äventyr med ganska mycket humor i. Boken om Huckleberry Flinn skrevs 1885. Huckleberry är som en ganska normal kille, känslig, varm, osäker och maktlös. Han utnyttjar situationerna när det går, ljuger obehindrat om det behövs och flyr när det inte går.

Läs mer

Hur slutar Huckleberry Finn?

Till all lycka får han hjälp av Tom Sawyer att befria Jim, fast Tom vill göra det på krångligast tänkbara sätt, så som han har läst om i böcker. Och när Jim äntligen blivit en fri man och berättelsen slutar lyckligt skriver Huck: "Hade jag vetat att det var så jobbigt att skriva en bok skulle jag inte ha börjat" Med detta i åtanke, hur gammal är tom sawyer?

Förlag för förstautgåvanAmerican Publishing Company
Utgivningsår1876
Först utgiven på svenska1877
HuvudpersonerTom Sawyer
Del i serie

Man kan också fråga vad är huckleberry på svenska?

Ordet huckleberry på engelska kan avse antingen frukten från vissa arter av Vaccinium eller själva växten. Med detta i åtanke, när utspelar sig huckleberry finn?

Romanen "Huckleberry Finns äventyr" av Mark Twain utspelar sig i början av 1800-talet i den fiktiva staden St Petersburg, Missouri, som är baserad på den verkliga staden Hannibal, Missouri. Berättelsen följer den unga pojken Huck Finns äventyr när han rymmer hemifrån och flottar nerför Mississippifloden tillsammans med en förrymd slav, Jim.

By Kenway Lavalley

Kan man se TV4 på nätet? :: Vad är en lita?
Användbara länkar