Hem > V > Vad Är En Nas?

Vad är en NAS?

NAS (Network Attached Storage) är en intelligent lagringsenhet som är ansluten till ditt nätverk hemma eller på kontoret.

Läs mer

Varför ska man ha en NAS?

NAS har många fördelar. Jämfört med en extern usb-hårddisk får du först och främst plats med mer eftersom du kan ha flera hårddiskar i ett och samma skal. Dessutom har du möjlighet att få en säkrare backup genom att spegla dem. Att spegla en NAS innebär att du får backup på två olika hårddiskar. Vilken NAS ska jag välja? Köpa NAS – tänk på det här!

Maxkapacitet och antal hårddiskar: Det är optimalt att ha plats för mer än en hårddisk i nasen, gärna två men ännu bättre med fler än så. Den information som lagras på en hårddisk, kan speglas till andra hårddiskar i nasen. Detta är ett mycket säkert sätt att lagra information på.

Man kan också fråga hur kommer jag åt min nas?

Du måste göra en port-forwarding på din router, då skickas trafiken vidare till din NAS när du går till din DDNS-adress. Har du en Android mobil kan du ladda ner appar (Netgears egna eller tredje parts), Så kan mobilen ladda upp och ned filer samt streama media från hemmet, varsomhelst bara du 3G (mobilnätet) täckning. Och en annan fråga, vilken hårddisk till nas? Rekommendationer - NAS

  • Seagate Ironwolf 10 TB - Mest utrymme. Seagate Ironwolf 10 TB. 9.0 Expertomdöme.
  • Toshiba N300 8TB - Bäst prestanda/Prisvärd 8TB-modell. Toshiba N300 8TB. 8 Expertomdöme.
  • Toshiba N300 6TB - Prisvärd 6TB-modell. Toshiba N300 6TB. 6.5 Expertomdöme.
  • Toshiba N300 4TB - Prisvärd 4TB-Modell. Toshiba N300 4TB.

Följaktligen, hur logga in på nas?

Logga in med servernamn eller IP-adress:

  1. Säkerställ att din dator är ansluten till samma nätverk som din Synology NAS.
  2. Ö ppna en webbläsare på din dator, ange något av följande i adressfältet och tryck sedan på Enter på ditt. tangentbord:
  3. Ange ditt användarnamn och lösenord samt klicka på
Vad kostar en NAS? Välj hårdvara. Första steget är att välja en Nas-modell. Det finns stor variation i utbudet. Nasar kan kosta allt från några hundralappar till tiotusentals kronor.

Dessutom, kan inte ansluta till nas?

NASkan

Vi skulle vilja att du gör följande;

  • Klicka på Windows knappen + R och skriv services. msc och klicka enter.
  • Gå till Name Resolution Protocol.
  • högerklicka på tjänsten och välj "Starta"
Man kan också fråga hur bygger man en nas?

Det finns några olika sätt att bygga en näsa. Ett sätt är att börja med en stor lerboll och sedan forma den till en näsform. Du kan också använda en form för att skapa en näsform och sedan fylla formen med lera. När näsan är skapad kan du lägga till detaljer som näsborrar och en skiljevägg med en liten kniv eller annat verktyg.

Följaktligen, kan inte ansluta nätverksenhet windows 10?

Om du inte kan ansluta till en nätverksenhet i Windows 10 kan det bero på flera faktorer. Det första du ska kontrollera är att enheten är korrekt inkopplad och påslagen. Om enheten är inkopplad och påslagen, men du fortfarande inte kan ansluta, är det möjligt att enheten inte är kompatibel med Windows 10. En annan möjlighet är att drivrutinerna för enheten inte är installerade på datorn. Du kan kontrollera om det finns drivrutiner genom att gå till tillverkarens webbplats och söka efter enhetens modellnummer. Om du fortfarande inte kan ansluta till enheten är det möjligt att enheten inte fungerar som den ska och du kan behöva kontakta tillverkaren för att få hjälp.

By Rhonda Gaskin

Vad är en materiell källa? :: Hur mycket är en Nano?
Användbara länkar