Hem > H > Hur Gör Man Suddig Bakgrund I Photoshop?

Hur gör man suddig bakgrund i Photoshop?

Markera en bild, ett lager eller ett område i Editor. Välj Förbättra > Oskarp mask. Välj alternativet Förhandsvisa.

Läs mer

Därefter, vad menas med skärpedjup?

Förrutom ljuset påverkar bländaren även skärpedjupet, det vill säga hur stort område (i djupled) i bilden som är skarpt. Ett kort skärpedjup gör bara en liten yta i bilden skarp, medan resten får en fin förgrunds- och bakgrundsoskärpa. Följaktligen, hur man tar bra porträttbilder? När du fotograferar porträtt är det bäst att ställa in öppen bländare (runt f/2,8-f/5,6) för att fånga ett kort skärpedjup, så att bakgrunden bakom motivet blir snyggt suddigt, vilket gör att porträttet framträder bättre. Ta bilder i prioriteringsläge för bländaren för att styra skärpedjupet.

Hur ändrar man bakgrunden på en bild?

Prova själv!

  1. Markera bilden.
  2. Markera fliken Bildverktyg > Format och välj Ta bort bakgrund.
  3. Verktygen i Ta bort bakgrund:
  4. Välj Behåll ändringar när du är nöjd.
  5. Om du vill spara den redigerade bilden som en separat fil högerklickar du på bilden och väljer Spara som bild.
Folk frågar också hur gör man en bild med svart bakgrund? Att ta low key-bilder så inte så svårt men det förutsätter några saker. Man behöver på något sätt få stor kontrast mellan motivet och bakgrunden så att bakgrunden verkligen blir svart. Det gör man genom att man belyser bara motivet och inte omgivningen och sedan exponera efter det belysta motivet.

Hur suddar man en video?

Det finns ingen inbyggd videoredigerare på Android-enheter. Som ett resultat måste du använda ett tredjepartsverktyg för att göra en video suddig. PutMask, till exempel, är ett enkelt sätt att sudda ut ansikten i en video på Android-smarttelefoner. Nu är den här appen gratis i Google Play Butik. Man kan också fråga hur gör man så en video blir suddig? steg 1: Logga in på ditt YouTube-konto och ladda upp den ursprungliga videon till ditt konto. steg 2: Klicka och expandera nedåtknappen bredvid Redigera och välj förbättringar. steg 3: Flytta till Specialeffekter fliken och klicka på tillämpas knapp i Oskärpa alla ansikten sektion.

Hur gör man en video suddig?

Yotube har introducerat ett nytt verktyg i videoredigeraren för egna uppladdade videor. På ett enkelt sätt markeras valfritt objekt i videon så blir det suddigt även när det rör sig. Syftet är att man ska kunna publicera videor där innehållet är viktigt men visar detaljer som bör döljas. Hur får man bättre skärpa på en bild?

För att få bättre skärpa på en bild kan man använda olika tekniker. Man kan till exempel öka skärpan genom att använda en bildredigeringsprogramvara för att göra justeringar i skärpan. Man kan också försöka få bättre skärpa på en bild genom att ändra inställningarna på kameran, till exempel genom att öka skärpedjupet.

Vad är oskarp mask?

En blurring mask är ett digitalt filter som används för att skapa en blur-effekt på ett foto eller video. Blur-effekten gör att bilden ser ut som om den har blivit suddig eller oskarp. Blurring masks används ofta för att dölja mindre detaljer i en bild, såsom ansikten eller objekt, eller för att göra en bild se mer abstrakt ut.

By Iridis

Hur ställer man in bakgrundsbild på iPhone? :: Hur gör man en logga med transparent bakgrund?
Användbara länkar