Hem > V > Vad Står Det För Lan?

Vad står det för LAN?

LAN (Local Area Network) är ett lokalt nätverk som består av enheter i hemmet eller på jobbet som är anslutna till varandra via kabel eller wifi. Det här är ditt eget nätverk. Ditt LAN består av din dator, telefon, surfplatta, router osv.

Läs mer

Följaktligen, vad gör tcp ip?

Med TCP/IP skickas informationen mellan två datorer i en ström av paket som innehåller en relativt liten datamängd. Protokollet ser till att kommunikationen blir pålitlig genom att mottagaren skickar en bekräftelse till sändaren för varje mottaget paket. Följaktligen, vilken term relaterar till en samling med regler som definierar hur ett nätverk ska uppföra sig? Ett protokoll består av ett antal regler för kommunikation i ett nätverk. När flera datorer är nätverksanslutna så kallas de regler och procedurer som används för kommunikation helt enkelt för protokoll.

Vad betyder förkortningen TCP IP och vad är det?

Hela internet som finns idag och hur den fungeras baseras på IP grupp protokoll med namn TCP/IP (Transmission Control Protocol). TCP/IP omfattar egentligen två protokoll som anses vara de viktigaste på internet. Dessutom, vad kallas ett nätverkskort? Nätverkskort (eng. Network Interface Card, NIC) är inom datortekniken en anslutning som används för att koppla samman och utbyta information med andra datorer på ett nätverk. Nätverket kan vara lokalt eller anslutet till ett bredbandsnät. Nätverkskort kan vara instickskort, USB-enheter eller integrerade i moderkortet.

Och därefter, vad är man i nätverk?

Ett nätverk är ett uppbyggt kontaktnät med människor som har samma mål och problemställning. Man träffas antingen för att tillsammans arbeta för ett gemensamt mål eller för att bara utbyta erfarenheter med varandra. Nätverk bygger föräldrar hela tiden omedvetet när de får ett barn med funktionshinder. När använder man sig av Stjärnnät? Ett stjärnnät är en av de vanligaste datornätverkstopologierna. I den enklaste formen består det stjärnformade datanätet av en central switch, hub eller dator som används som en ledning för att transportera meddelanden.

Vad är logisk topologi?

Den logiska topologin beskriver hur man tänker sig datatransporten i nätet, medan den fysiska visar hur man faktiskt lagt ut kablarna. I vilket lager av OSI modellen arbetar en vanlig LAN hub?

En vanlig LAN-hubb arbetar i det fysiska lagret i OSI-modellen. Det fysiska lagret ansvarar för att överföra bitar över ett fysiskt medium.

Och en annan fråga, hur mycket kostar en server?

En server kan kosta allt från några hundra dollar till flera tusen dollar. Kostnaden för en server beror på serverns specifikationer, t.ex. processor, RAM-minne och lagringsutrymme.

By Latty Ramdeo

Vad händer om alla tar ut sina pengar från banken? :: Hur sätter jag lösenord på mitt trådlösa nätverk?
Användbara länkar